• Architecture & Design

    Ο Kρόνος προσγειώθηκε στην Αντίπαρο


    H υπόσκαφη βίλα Cronus που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου DECA Architects, αξίας 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Αντίπαρο, φαίνεται να ξεφυτρώνει μέσα από τη βραχώδη πλαγιά του βουνού για να ξεχυθεί στο Αιγαίο. Και μοιάζει σαν να έχει βγει από το μέλλον, ενώ είναι ξεκάθαρα εμποτισμένη από την ελληνική αρχιτεκτονική παράδοση.

    Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο DECA με έδρα την Αθήνα, το σύγχρονο οικιστικό έργο βασίζεται στην άμορφη τοπογραφία που μεταφράζεται σε αρχιτεκτονικές λύσεις.

    Η αρχιτεκτονική κυκλική σιλουέτα μοιάζει να αναδύεται από το άνυδρο τοπίο και γιορτάζει τη μαγευτική θέα στη θάλασσα και το βουνό. Το κυκλικό σώμα της οροφής παρουσιάζεται ως ένα σύγχρονο αριστούργημα, αλλά και βελτιστοποιεί τη σκιά για τους εξωτερικούς χώρους. Αγκαλιασμένη από πέτρα και γυαλί, η κεντρική αυλή ανοίγει προς τον ουρανό, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους γαλήνια διαβίωση.

    Σκαρφαλωμένο σε ένα οικόπεδο άνω των 9.500τμ, σε ένα μικρό νησί μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να διατηρήσουν τις αξίες και να συνδυάσουν υφές και χρώματα με το φυσικό έδαφος. Για να το επιτύχουν επέλεξαν φυσικά υλικά, όπως πέτρα, μπαμπού και σκυρόδεμα.

    Η βίλα, η οποία πωλείται προς 7,65 εκατομμύρια € μέσω της Sotheby’s International Realty Greece, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να προσφέρει ένα κομψό, ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον με πολυτελείς ανέσεις. Το ακίνητο φιλοξενεί άλλωστε μια πισίνα υπερχείλισης που αγκαλιάζει απαλά τον καμπύλο σχεδιασμό του σπιτιού. Όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες, «προσφέρει στους κολυμβητές την αίσθηση της πτώσης στον ορίζοντα».

    Στο εσωτερικό της Cronus, που φέρει την υπογραφή της ομάδας του L’Elephant Interiors Portugal, περιλαμβάνονται έξι υπνοδωμάτια και εννέα μπάνια. Το επάνω επίπεδο περιλαμβάνει τους χώρους καθιστικού, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα από το δάπεδο μέχρι και την οροφή πλημμυρίζουν τα δωμάτια με άφθονο φυσικό φως.

    Η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε τις πόρτες Bi-fold για να συνδέσει τον εσωτερικό χώρο του σαλονιού με τις εξωτερικές βεράντες κάνοντας τους δύο χώρους να φαίνονται τελικά σαν ένας.

    Στο κέντρο του υπαίθριου χώρου υπάρχει μια μεγάλη (υπό σκιά) τραπεζαρία με άπλετη θέα στο απέραντο γαλάζιο και ένα υπαίθριο home theater με χώρο μπάρμπεκιου – στοιχεία που καθιστούν την Cronus το ιδανικό location για διασκέδαση με φίλους. Ενώ η οροφή από μπαμπού προσφέρει άπλετη σκιά στους εξωτερικούς χώρους, με τους εσωτερικούς τοίχους να αντικατοπτρίζουν το καμπύλο μοτίβο του κτιρίου, δημιουργώντας μια δροσερή και συγχρόνως φιλόξενα ζεστή ατμόσφαιρα.

    //

    Designed by: https://deca.gr

    Μarketed by: Greece Sotheby’s International Realty
    Photography: Francisco Nogueira

    Διαβάστε επίσης:

    Katerina Karoussos: You can leave your hat on



    ΣΧΟΛΙΑ