• Architecture & Design

    Η Rado λατρεύει τη Les Couleurs Le Corbusier


    Η True Thinline Les CouleursLe Corbusier: εννέα μοναδικά και ζωντανά χρώματα από τη θρυλική θεωρία της Architectural Polychromy του Le Corbusier είναι η τελευταία πλήρως κεραμική προσθήκη υψηλής τεχνολογίας στη συλλογή της Rado – και highly collectible, με κάθε χρώμα να περιορίζεται σε 999 τεμάχια.

    Η θεωρία της αρχιτεκτονικής πολυχρωμίας του Le Corbusier είναι μόνο ένα από αυτά για τα οποία είναι γνωστός. Καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας, κύριος των υλικών και «Πατέρας του Μοντερνισμού», ο Le Corbusier είναι ένα θρυλικό όνομα στο design και την αρχιτεκτονική.

    «Το χρώμα είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο ενεργοποίησης. Είναι ένας παράγοντας της ύπαρξής μας», έλεγε ο ίδιος.

    Από το 1931 μέχρι το 1959, ο Le Corbusier δημιούργησε μια παλέτα 63 αποχρώσεων, τις οποίες χαρακτήριζε «αρχιτεκτονικές, από τη φύση τους αρμονικές και ικανές να συνδυάζονται με οποιονδήποτε τρόπο».

    Επρόκειτο για την περίφημη Architectural Polychromy.

    Οι παλέτες της εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές – απόδειξη της διαρκούς ελκυστικότητας και της μακράς συνάφειάς τους.

    Το design είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των πρωτοποριακών ρολογιών της Rado και βρίσκεται στο DNA της.

    Έτσι, με φυσικό σχεδόν τρόπο, η εταιρία εξασφάλισε την άδεια να χρησιμοποιήσει αποχρώσεις του Le Corbusier για να χρωματίσει το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στα ρολόγια της.

    Άλλωστε, τα τελευταία 30 χρόνια, η Rado έχει γίνει ένας κορυφαίος αλχημιστής, που πειραματίζεται ασταμάτητα – μέχρι να γίνουν δυνατές οι τονικές κεραμικές αποχρώσεις, όπως το γκρι και το καφέ.

    Και κάπως έτσι εγένετο το True Square Thinline Les Couleurs™ Le Corbusier, το απόλυτο ρολόι Rado. Ιστορικά, να σημειωθεί πως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη συλλογή το 2011 – ως το πιο λεπτό ρολόι της Rado και το πρώτο που διαθέτειτην πρωτοποριακή θήκη monobloc.

    Διαβάστε επίσης:

    Adult Playground

    Το House 75,9 του Omer Arbel στο Βανκούβερ είναι άχρονο και (σχεδόν) εξωγήινο

    Mark Rothko: Έρχεται η πιο πολυαναμενόμενη έκθεση της δεκαετίας



    ΣΧΟΛΙΑ