• Architecture & Design

    Η νέα έπαυλη αξίας 51 εκατομμυρίων δολαρίων του Tom Ford


    Μετά την πώληση της εταιρείας μόδας του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Tom Ford ενέδωσε σε μια έπαυλη αξίας 51 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παλμ Μπιτς.

    O Tom Ford ανέκαθεν αγαπούσε το real estate, όσο και τα ταξίδια  – το αποδεικνύουν ακίνητα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Τέξας και το Λος Άντζελες, συνολικής αξίας άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Εξ αυτών, η κατοικία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Santa Fe, θεωρείται μια εκ των κομψότερων και πιο cool επί γης και έχει στολίσει εκατοντάδες φορές τις σελίδες αρχτεκτονικών περιοδικών.

    Η αγορά της νεοαποκτηθείσας έπαυλης στο Παλμ Μπιτς, αξίας 51 εκατομμυρίων δολαρίων (σύμφωνα με τη Wall Street Journal), έρχεται λίγους μήνες αφότου η Estée Lauder Cos έκλεισε μια συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας Tom Ford σε μια συμφωνία αξίας περί των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Να σημειωθεί πως πωλητής ήταν ο Rob Heyvaert, ιδρυτής και managing partner της εταιρείας Private Equity Motive Partners. Σύμφωνα με αρχεία, ο Heyvaert είχε αγοράσει το εν λόγω οίκημα προς 35,75 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

    Η έπαυλη σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Daniel Kahan (των Smith and Moore Architects, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ από το Preservation Foundation of Palm Beach το 2019), ενώ το εσωτερικό των 10.175 τετραγωνικών ποδιών σχεδιάστηκε από την Penelope Irwin.

    Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, επτά μπάνια και έναν ειδυλλιακό υπαίθριο χώρο με πισίνα και καταπράσινους φοίνικες. Χτισμένη το 2016, η κατοικία του ενός επιπέδου δείχνει να αγαπάει εκτός από το περιβάλλον (διαθέτει 230 ηλιακούς συλλέκτες που επισφραγίζουν την πλήρη αυτονομία του), και τα χρώματα σήμα κατατεθέν του σχεδιαστή (λευκό και μαύρο), ενώ είναι λουσμένη στο φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας των ψηλών δικτυωτών παραθύρων που περιβάλλουν το οίκημα.

    //

    Photographer: Nickolas Sargent

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Kρόνος προσγειώθηκε στην Αντίπαρο

    Katerina Karoussos: You can leave your hat on



    ΣΧΟΛΙΑ