• Architecture & Design

    Η διαχρονική γιορτή της αθηναϊκής αστικής ζωής

    nileos house


    Το Nileos House στο Θησείο – με την σχεδιαστική υπογραφή της Βάνας Κριμνιώτη- αποτελεί έναν σχεδιαστικό φόρο τιμής στην αθηναϊκή αστική ζωή της δεκαετίας του ’70.

    Φωλιασμένο στο Θησείο, το Nileos House, μια ανακαινισμένη πολυκατοικία της δεκαετίας του ’70, προσφέρει οκτώ μοντέρνα διαμερίσματα, το καθένα ως φόρο τιμής στην αθηναϊκή αστική ζωή της δεκαετίας του ’70.

    Για την αρχιτέκτονα Βάνα Κριμνιώτη (η οποία θαυμάζει τη δουλειά της αρχιτέκτονος Charlotte Perriand και του interior designer Andrée Putman) «το σπίτι είναι η ψυχή μας». Αυτό που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και τη φιλοσοφία ζωής μας. Και η ίδια αγαπάει το χρώμα και τις υφές που δίνουν χαρακτήρα σε κάθε δημιουργία.

    Η εσωτερική διακόσμηση παντρεύει προσεκτικά το παρελθόν με το παρόν, με ψηφιδωτά, ξύλινα πατώματα και μαρμάρινους νεροχύτες ενσωματωμένα άψογα σε μια απολύτως φρέσκια, σύγχρονη διάταξη.

    Αυτή η αρμονική συγχώνευση του παλιού με το νέο, δημιουργεί μια οπτική αφήγηση που μιλά για την πλούσια ιστορία του κτιρίου, ενώ αγκαλιάζει τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Διατηρώντας την ουσία της εποχής, η ίδια εισήγαγε οργανικά σχήματα και καμπύλες, παρέχοντας μια ρευστή αντίθεση στις σύγχρονες γεωμετρίες. Η χρωματική παλέτα, που απηχεί τη δεκαετία του ’70, ενοποιεί αρμονικά τους χώρους, δημιουργώντας ένα μαγευτικό οπτικό ταξίδι – σχεδόν στον χρόνο.

    Κάθε διαμέρισμα περιλαμβάνει ένα άνετο σαλόνι, μια άρτια εξοπλισμένη κουζίνα, ένα queen-size κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο και ένα φωτεινό μπάνιο. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε μια ήσυχη αυλή ή ένα μπαλκόνι με θέα το πάντα γοητευτικό Θησείο.

    Τελικά, το Nileos House είναι μια διαχρονική γιορτή της αθηναϊκής αστικής ζωής, που συνδυάζει την ιστορία με τη σύγχρονη άνεση.

    «Η ανθρώπινη επαφή, είτε είναι πελάτης είτε συνεργάτης, είναι από τις πιο πολύτιμες και συναρπαστικές σχέσεις, που καταλήγουν στην κοινή δημιουργία. Και παραμένω πάντα ανοιχτή στο να δοκιμάζω νέες παραμέτρους», εξηγεί η αρχιτέκτονας.

    //

    Source: The Greek Foundation

    www.instagram.com/vanakrimnioti

    Project coordination: Cadu Architects

    Photography: Yiorgos Kordakis

    Διαβάστε επίσης:

    Όταν το σκούρο ξύλο αντικατοπτρίζει το δάσος έξω από το Κίεβο

    Ο Vincent Van Duysen στη Miami Art Week: Στίβοντας την πέτρα

    TIERRA VIVA by Automobili Lamborghini: Η γη σείεται, η γη ζωντανεύει



    ΣΧΟΛΙΑ