• Architecture & Design

    Down the rabbit hole: Η σμίλευση ενός μαξιμαλιστικού λαχανόκηπου για την Hermès Hong Kong


    Η Studio Job και ο Job Smeets ενώνουν δυνάμεις με την Hermès για να δημιουργήσουν μια ονειρική όαση στην πολυσύχναστη μητρόπολη, δίνοντας μια ανάσα φρέσκου αέρα στο αστικό περιβάλλον.

    Ο Ολλανδο-Βέλγος καλλιτέχνης Job Smeets σχεδιάζει μια μαγική βιτρίνα με λαχανόκηπους για την Hermès Hong Kong που θα είναι ανοιχτή από έως τον Νοέμβριο του 2023.

    Job Smeets

    Αντλώντας από τον εκκεντρικό κόσμο των βραβευμένων καλλιεργητών λαχανικών, καθώς και από τον δικό του λαχανόκηπο στο Βέλγιο, ο Job Smeets υφαίνει τον ανθρωπομορφισμό σε μια παράξενη και φανταστική σκηνή της πόλης. Το Hortus Maximus, όπως ομομάζεται ουσιαστικά το installation, παρουσιάζει ζώα που αναλαμβάνουν τον ρόλο κομψών αγροτών και λαχανικά που μεγαλώνουν σε αναλογίες που προκαλούν δέος, σχεδόν σαν από παιδικό όνειρο.

    Η μαγευτική εγκατάσταση παρουσιάζει λαχανικά γιγαντιαίων διαστάσεων, επινοώντας ένα νέο είδος μαξιμαλισμού εμπνευσμένο από τη φύση.

    Το έργο ακολουθεί μια σειρά λεπτομερών σχεδίων και τρισδιάστατων μοντέλων που δημιουργήθηκαν από το Studio Job, γνωστό για το χάλκινο γλυπτό του σε κομμάτια όπως το Δέντρο της Ζωής στη Faena του Miami, το γλυπτό με προτομή αλόγων στο Chamber Gallery, NYC και το ποτιστήρι & Σειρά Φρούτων.

    Ο συνδυασμός σουρεαλιστικού φινιρίσματος υψηλής ποιότητας και υπερυψωμένων πεδινών εικονιδίων, όπως ποτιστήρια και καροτσάκια, καθορίζουν το ξεχωριστό στυλ του καλλιτέχνη. Η δεύτερη συνεργασία μεταξύ του Job Smeets και της Hermès αποπνέει μια συγχώνευση εικονιδίων και βραβείων από κινέζικες κολοκύθες, πράσα και κολοκύθες σε κάθε παράθυρο.

    «Το έργο είναι γεμάτο με μια αίσθηση παραμυθιού, όπως βλέπαμε τη ζωή ως παιδιά», εξηγεί ο καλλιτέχνης. Το αποτέλεσμα είναι ένα έντεχνο, παιχνιδιάρικο και μυστηριώδες σύνολο σκηνών. Η σχεδίαση των παραθύρων Hermès στο Χονγκ Κονγκ βασίζεται στο στυλ μανιερισμού ανατινάζοντας τις αναλογίες, με τρόπο που τα θέματα γίνονται ακόμα πιο αληθινά και σουρεαλιστικά, σχεδόν hyper-real. «Το Hortus Maximus είναι τολμηρό και εκπληκτικό, μια φωτορεαλιστική σκηνή που εξερευνά τη μορφή των λαχανικών και την υφή και την αρχιτεκτονική των φυτών που δημιουργεί η φύση», προσθέτει ο Job Smeets.

    //
    Hermès, Landmark Price, 10 Chater Road Central Hong Kong.

    Διαβάστε επίσης:
    Το μέλλον συγκρούεται με το παρελθόν σε ένα σπίτι σχήματος UFO στην Ισπανία

    http://To ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort υποψήφιο ξανά για βραβείο AHEAD

    Προσαρμοσμένο σχέδιο, ευγενή υλικά και γοητεία του 18ου αιώνα



    ΣΧΟΛΙΑ