Architecture & Design

Διαμόρφωση δωματίων σε σοφίτα με κομψή boho αισθητική

  • NewsRoom


Το Rezi Hotel & Studios βρίσκεται σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο τοπίο, στην πόλη της Πάργας.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση 6 δωματίων στη σοφίτα του υπάρχοντος ξενοδοχείου. Κύριο στόχο αποτέλεσε η εναρμόνιση μεταξύ αρχιτεκτονικής σχεδίασης, λειτουργικότητας και αισθητικής.

Η εξυπηρέτηση των αρχών του σύγχρονου σχεδιασμού σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των αναγκών των επισκεπτών, δημιούργησαν ένα χώρο με μίνιμαλ γραμμές στα πλαίσια μίας κομψής boho αισθητικής με έμφαση στις λεπτομέρειες.

Τα φυσικά υλικά, οι γήινες και ζεστές αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ, που αντικατοπτρίζουν αρμονικά το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, έστησαν το σκηνικό για αυτόν τον όμορφο εσωτερικό χώρο.

Οι λευκοί τόνοι που επιλέγονται στους τοίχους και στις οροφές κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Τις καθαρές, έντονες γραμμές της στέγης μαλακώνουν οι πιο «ήσυχες» επιλογές των υλικών και των χρωμάτων, καθώς και στοιχεία εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι, τον ήλιο και την παράδοση.

Η κατασκευή με ανοιχτόχρωμο ξύλο στην πλάτη του κρεβατιού και του καναπέ από τη μία οριοθετεί τον χώρο και από την άλλη δημιουργεί ένα έντονο σκηνικό, καθώς ρέει απαλά σαν ένα κύμα που αγκαλιάζει τον χώρο του δωματίου.

Οι συνδυασμένες υφές του γκρι και του μπεζ χρώματος σε υφάσματα, ξύλο και δάπεδα προσδίδουν μια έντονη πινελιά στη λευκή παλέτα των χρωμάτων, ενώ τα γεωμετρικά μοτίβα και τα boho διακοσμητικά στοιχεία, με αναφορά σε παραδοσιακές τυπολογίες, δίνουν την αίσθηση του νησιού.

Η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων γίνεται με γνώμονα την αίσθηση του οικείου, αλλά και των υψηλών απαιτήσεων ενός σύγχρονου ξενοδοχείου. Ο δυναμικός κρυφός φωτισμός στις ξύλινες κατασκευές και στους τοίχους δημιουργεί την απαραίτητη ένταση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας, τονίζοντας τις σχεδιαστικές γραμμές και υπενθυμίζοντας την φωτεινότητα του ελληνικού ήλιου.

Η ιδέα της «ανοιχτής» ντουλάπας προσφέρει λειτουργικότητα και ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο, φέρνοντας μια ζεστή αίσθηση άνεσης ακολουθώντας τη διαφάνεια και τη χαλαρότητα του ελληνικού καλοκαιριού.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη – σχεδιασμός εσωτερικών χώρων: G2lab
Κατασκευή: Γιώργος Τσέλλας
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σπύρου

Πηγή: ktirio.gr


ΣΧΟΛΙΑ