• Architecture & Design

    Ο Mickey Mouse λέει “Oh Boy!” σε ένα από τα πιο iconic ιταλικά brands

    Η Vespa του Mickey Mouse από τη Disney

    Vespa Primavera


    Ήταν θέμα χρόνου να αποκτήσει η Disney τη δική της έκδοση του πιο διάσημου οχήματος της Ιταλίας.

    Φέτος, η Vespa αποτίει φόρο τιμής στην 100η επέτειο της Disney με μια κόκκινη, κίτρινη, μαύρη και λευκή έκδοση της Vespa Primavera.

    Το αργότερο πίσω το 1980, όταν ο Andy Warhol θα χρησιμοποιούσε την ωδή στο πιο διάσημο ποντίκι του κόσμου, μέσα από τη σειρά του Myths, θα γινόταν ξεκάθαρο διαπλανητικά πως ο Mickey Mouse δεν είναι απλώς ένας ήρωας των παιδικών μας χρόνων και της χαμένης, ενδεχομένως, αθωότητας, αλλά ένα κομμάτι της σύγχρονης τέχνης.

    Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2021, η Disney με τη σειρά της, μέσα από την ταινία “Luca” της Disney Pixar, έδωσε τη δική της ωδή στη διάσημη Ιταλίδα, η οποία επίσης είναι κομμάτι της σύγχρονης τέχνης. Ένας από τους κύριους χαρακτήρες εξηγεί κάποια στιγμή πως «Είναι το σπουδαιότερο πράγμα που έφτιαξαν ποτέ οι άνθρωποι: η Vespa».

    Σύμφωνοι, τόσο η Disney όσο και η Vespa είναι δύο εμβληματικές μάρκες με διάσημο σχεδιασμό και διαχρονική φήμη. Ήταν ξεκάθαρα ζήτημα χρόνου να ενώσουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα από τα πιο collectible αντικείμενα.

    Ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ γεννιέται λοιπόν για να γιορτάσει το πιο αγαπημένο ποντίκι όλων των εποχών, το παγκόσμιο σύμβολο της Disney που ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Μαζί, με καθολική γοητεία και ως σύμβολο θετικών αξιών, η Vespa και ο Mickey Mouse δημιουργούν έναν απροσδόκητο συνδυασμό χρωμάτων και στυλ, γιορτάζοντας το παιχνίδι, τη χαρά και τον αυθορμητισμό.

    Να σημειωθεί πως αυτή η έκδοση έχει αναπτυχθεί στη βάση της Vespa Primavera (σε όλους τους κυβισμούς).

    Τα χρώματα θυμίζουν φυσικά εκείνα του Mickey Mouse (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο και άσπρο). Επιπλέον, οι μαύροι καθρέφτες προσομοιάζουν ξεκάθαρα τα αυτιά του Mickey, ενώ οι τροχοί είναι διακοσμημένοι και στις δύο πλευρές με κίτρινο αυτοκόλλητο που παραπέμπει στα πόδια του.

    Το σώμα είναι διακοσμημένο με αντίστοιχο γραφικό στις δύο πλευρές και στην μπροστινή ποδιά – κατασκευασμένο από μεταλλικό μαύρο χρώμα με λευκό μοτίβο Mickey Mouse. Ενώ η υπογραφή Mickey είναι τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά της ποδιάς, αλλά και σταμπαρισμένη στη δεξιά πλευρά της σέλας (λεπτό μαύρο φινίρισμα με μαύρη ραφή). Υπάρχει επίσης ένα αυτοκόλλητο στο καπάκι κάτω από τη σέλα, που πιστοποιεί τη χρήση του επίσημου χαρακτήρα και των υλικών της Disney.

    Χρειάζεται να προσθέσουμε ακριβώς πόσο highly collectible θα είναι η κάθε μια; Οι συλλέκτες, σπεύσατε στην κοντινότερη αντιπροσωπεία τάχιστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Untold Mykonos με την υπογραφή των WIP Architects

    Cliff House στη Σέριφο

    Μύκονος: Μια κατοικία σε custom-made φιλοσοφία από την Block722 Architects

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ