• City Stories

    Αυτό είναι το «χρυσό» μενού των Όσκαρ

    • NewsRoom
    οσκαρ

    Το Οσκαρικό μενού


    Το «χρυσό» μενού που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λαμπεροί καλεσμένοι στην 91η απονομή των Όσκαρ αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για περισσότερα από 30 πιάτα δημιουργίας του καταξιωμένου Αυστροαμερικανού σεφ Βόλφγκανγκ Πακ.

    Σοκολατένεια αγαλματίδια καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, καπνιστός σολομός με χαβιάρι, πάστα με τυρί και τρούφες είναι μερικά από τα κλασικά πιάτα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στα Όσκαρ.

    Βέβαια, θα υπάρχουν και σπεσιαλιτέ της ώρας όπως τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης θα σερβιριστούν ανιολότι, ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας με αρακά και μαύρη τρούφα.

    «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

    «Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, μεξικανικές Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές και γαλλικές», συμπληρώνει ο ίδιος.

    Το μενού που ετοιμάζει ο Πακ περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές vegan και χωρίς γλουτένη. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας 21/2 – 27/2

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το 200 χιλ. δολ. baby shower της Μέγκαν Μαρκλ – Ποιοι έδωσαν το «παρών» και ποιοι την σνόμπαραν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με άρωμα Ελλάδας τα δώρα που θα λάβουν υποψήφιοι και νικητές στα φετινά Όσκαρ



    ΣΧΟΛΙΑ