• City Stories

    “7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου” με ελεύθερη είσοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom


    Η Αφρική μας προσκαλεί να μυηθούμε στις μαγευτικές ιστορίες των ανθρώπων της και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της μέσα από την 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από 3 έως 9 Μαΐου 2018, και στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2018.

    Στην 7η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, που αποτελεί μια συνδιοργάνωση των διαπιστευμένων στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι θεατές θα απολαύσουν 16 συναρπαστικές ταινίες από 8 χώρες. Κάθε χρόνο, η έναρξη του αφιερώματος εκπροσωπείται από μια αφρικανική χώρα και φέτος την αυλαία ανοίγει η Αλγερία.

    Αλγερία: Η πρεμιέρα της Εβδομάδας Αφρικανικού Κινηματογράφου θα γίνει με την ταινία Ζεύς του Πάουλο Φιλίπε Μοντέιρο που αφηγείται την ασυνήθιστη ιστορία του συγγραφέα και 7ου Προέδρου της Πορτογαλίας Manuel Teixeira Gomes (1860-1941). Ένα σαγηνευτικό ταξίδι από το ανώτατο αξίωμα, σε ένα πλοίο με προορισμό την Βόρεια Αφρική και στη ζωή με τους νομάδες της Αλγερινής ερήμου. Στο Η Lalla Zebida και οι άλλοι σε σκηνοθεσία Γιάχια Μοζάχεμ, ζήστε μια ιστορία πάθους για μια γυναίκα που θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να μην ξαναπαντρευτεί ο σύζυγός της τη νεαρή γειτόνισσα. Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε ένα παραδοσιακό σπίτι της Κωνσταντίνης με παραδοσιακές φορεσιές των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.monopoli.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιος της Αρετής «είναι εδώ» με το πρώτο του άλμπουμ! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ