• Business

    Zara από δεύτερο χέρι και στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    ZARA ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ


    Η ισπανική εταιρεία λιανικής μόδας Zara επεκτείνει τις υπηρεσίες πώλησης, επιδιόρθωσης ή δωρεάς μεταχειρισμένων ρούχων σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

    Όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η εταιρεία, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις νέες αγορές από τις 12 Δεκεμβρίου.

    Η υπηρεσία, που ονομάζεται «Pre-Owned», είναι ήδη διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μέσω των καταστημάτων της Zara, της ιστοσελίδας της και εφαρμογής για κινητά.

    Τα Zara από δεύτερο χέρι θα κυκλοφορήσουν τώρα σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγει η μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων.

    Στόχος της εταιρείας είναι η πλατφόρμα των second hand να λειτουργεί σε όλες τις στρατηγικές αγορές έως το 2025.

    Όπως υποστηρίζει ο όμιλος Inditex στον οποίο ανήκει και η αλυσίδα καταστημάτων ZARA, στόχος της νέας αυτής δραστηριότητας είναι να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων των πελατών και να συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων και της κατανάλωσης πρώτων υλών.

    Προϊόντα second hand σε κάποιες αγορές διαθέτουν κι άλλες μάρκες γρήγορης μόδας, όπως ο βασικός ανταγωνιστής του Zara, η H&M.

    Τι αναφέρει η ελληνική ιστοσελίδα του Zara

    «Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος υφαντουργίας είναι η επέκταση της χρήσιμης ζωής των ενδυμάτων. Με αυτόν τον σκοπό και τη δέσμευσή μας για ένα πιο βιώσιμο μοντέλο, δημιουργήσαμε το ZARA PRE-OWNED. Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να επιδιορθώνετε, να μεταπωλείτε ή να δωρίζετε τα χρησιμοποιημένα ενδύματά σας», αναφέρει η ελληνική ιστοσελίδα των καταστημάτων για τα second hand.

    Στην ελληνική ιστοσελίδα, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο χρόνος έναρξης της υπηρεσίας στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Golden Goose: Το dirty luxury είναι όντως «χρυσή χήνα»

    ΙΤΧ Ελλάς: Κλείνει καταστήματα, αυξάνει τζίρο ο όμιλος Zara στην Ελλάδα

    Κόκκαλης: Μέχρι 800.000 ευρώ τον χρόνο θα παίρνει από το Zara στην Ερμού



    ΣΧΟΛΙΑ