• Business

    Yπερέβησαν τις 5.500 οι αιτήσεις στον 6ο κύκλο του Project Future

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς


    Περισσότερες από 5.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον 6ο κύκλο του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο τη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

    Το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, όπως και το υψηλό ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων του από επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει την επιτυχία του Project Future και δικαιώνει την επιλογή της Τράπεζας, η οποία υποστηρίζει την αξιοποίηση στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για το μέλλον της χώρας. Μέσω του Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς τους παρέχει δυνατότητες εξειδικευμένης εκπαίδευσης, η οποία συμβάλλει στη μετάβαση σε μια σύγχρονη οικονομία με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

    Το κοινωνικό αποτύπωμα του Project Future αποδεικνύεται ισχυρό καθώς για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε από την Τράπεζα, επιστρέφουν στην κοινωνία 3 περίπου ευρώ κοινωνικής αξίας. Η μέτρηση για τον 3ο και 4ο κύκλο πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Αειφορίας (Centre for Sustainability and Excellence) με βάση το διεθνές πρότυπο Social Return on Investment (SROI), λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, τη συμβολή στη μείωση της ανεργίας των νέων και τον περιορισμό του brain drain.

    Σε αντίστοιχη μέτρηση για τον 1ο και 2ο κύκλο, η κοινωνική απόδοση ήταν 2 ευρώ κοινωνικής αξίας για κάθε 1 ευρώ που επενδύει η Τράπεζα, γεγονός που δείχνει τη σταθερή βελτίωση του προγράμματος, το οποίο ενισχύεται σε κάθε κύκλο και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

    Μέχρι σήμερα, μέσω του Project Future και του ReGeneration έχουν εκπαιδευτεί 2.594 νέοι πτυχιούχοι. Το 67% των αποφοίτων του Project Future που εκπαιδεύτηκαν στους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος έχει ήδη βρει μια θέση εργασίας στην ελληνική αγορά σε μία από τις περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που έχουν ήδη προσλάβει κάποιον απόφοιτο από το Project Future και το ReGeneration.

    Στον 6ο κύκλο που γίνεται ψηφιακά και θα συνεχιστεί με την αξιολόγηση των αιτήσεων που παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε έναν από τους παρακάτω πυλώνες:

    – Digital Marketing & eCommerce Young Practitioners powered by EY

    – Project Management with Agile Specialization powered by Code.Hub

    – Front-End Web Development powered by Code.Hub

    – .NET powered by Code.Hub

    – DevOps Engineering powered by Code.Hub

    – Business Intelligence & Data Sciences powered by Code.Hub

    – Human Resources Management powered by AUEB

    Σε αυτόν τον κύκλο, χάρη στη συνεργασία του προγράμματος με το LinkedIn Learning, οι νέοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο Project Future, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μία δωρεάν άδεια χρήσης για την πλατφόρμα του LinkedIn Learning, αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερα από 9.500 μαθήματα σε τομείς Business, Technology και Creative.

    Το Project Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή των Google, Facebook, LinkedIn Learning, Code.Hub, της EY Ελλάδος, καθώς επίσης και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

    Διαβάστε επίσης:

    ReGeneration: Ρεκόρ προσλήψεων νέων πτυχιούχων εν μέσω πανδημίας!



    ΣΧΟΛΙΑ