• Business

    ReGeneration: Ρεκόρ προσλήψεων νέων πτυχιούχων εν μέσω πανδημίας!

    • NewsRoom


    Tο ReGeneration συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους νέους της χώρας με 421 νέες προσλήψεις σε 273 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα – αριθμούς ρεκόρ στην ιστορία του προγράμματος

    Το ReGeneration, το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα,  προσαρμόστηκε από τις αρχές Μαρτίου άμεσα και αποτελεσματικά στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες που επέφερε η πανδημία και κατάφερε να καταγράψει υψηλό ιστορικό προσλήψεων και συνεργαζόμενων εταιρειών, στηρίζοντας σε μια ακόμα δύσκολη συγκυρία τα όνειρα των νέων της χώρας.  

    Αναλυτικότερα, από τον Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2020, και παρά τα δύο καθολικά lockdown στη χώρα,  το ReGeneration  τοποθέτησε σε οργανικές θέσεις εργασίας περισσότερους από 421 ταλαντούχους νέους, σε 273 εταιρείες πανελλαδικώς, παρουσιάζοντας ανάπτυξη της τάξης του 30%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Με σύμμαχο την τεχνολογία, αλλά και με προσήλωση και σκληρή δουλειά, εντός των τελευταίων 9 μηνών πραγματοποιήθηκαν 2500 virtual συνεντεύξεις, ενώ 1200 νέοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς περισσότερες από 85.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες.

    Στο διάστημα αυτό, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σε virtual περιβάλλον οι δύο Γενικοί κύκλοι του προγράμματος (5.700 αιτήσεις), οι δύο κύκλοι Project Future σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς (5.900 αιτήσεις) καθώς και η νέα πρωτοβουλία ReGeneration DigiYouth Initiative powered by Microsoft, ένα πρόγραμμα re/upskilling νέων που συνδυάζει μοναδικά τα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration!

    Μένοντας πάντα πιστοί στη δέσμευσή μας για δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για μεταπανεπιστημιακή εκπαίδευση των νέων πτυχιούχων της χώρας, το καλοκαίρι του 2020 εγκαινιάσαμε το “Skills for Greece 2021”, τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία εκπαίδευσης στην ιστορία του ReGeneration, σε συνεργασία με το Coursera, την παγκοσμίως κυρίαρχη online πλατφόρμα εκπαίδευσης. Μέσω αυτής της συνεργασίας , «ξεκλειδώσαμε» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματακαι 400 εξειδικεύσεις, με δωρεάν πιστοποίηση από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως Stanford, Yale, INSEAD, Imperial College London κ. ά. για δεκάδες χιλιάδες νέους σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, για πρώτη φορά επωφελούμενοι ήταν και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Αστυνομίας.

    Έως σήμερα, μέσω του ReGeneration, ενός μη κερδοσκοπικού προγράμματος, το οποίο είναι προσβάσιμο σε νέους πτυχιούχους με ή χωρίς αναπηρία, περισσότεροι από 1.700 ταλαντούχοι νέοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από 650 εταιρείες πανελλαδικώς. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους του προγράμματος ανέρχεται στο 92%, οδηγώντας ουσιαστικά στη δημιουργία και διατήρηση οργανικών θέσεων εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 12.500.000 ευρώ σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του ReGeneration. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος το οποίο έχει αποσπάσει συνολικά 11 εθνικά βραβεία,  έχουν προσφερθεί 300.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες, ενώ έχουν συμπληρωθεί  17.500 ώρες εθελοντικής εργασίας, πολλαπλασιάζοντας έτσι το κοινωνικό αποτύπωμα του προγράμματος

    Με την ευχή να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα η πανδημία και οι επιπτώσεις της, η ομάδα του ReGeneration συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους νέους πτυχιούχους, επενδύοντας με ουσιαστικό τρόπο στο μέλλον της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ