• Business

    Yalco: Προχώρησε στην πώληση ακινήτου στην Prodea έναντι 8,25 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Yalcο: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι - Πτώση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

    Yalco


    Την πώληση ακινήτου στα Οινόφυτα, το οποίο αποτελείται από τρία όμορα αγροτεμάχια, στην Prodea ανακοίνωσε η Yalco.

    To τίμημα για την πώληση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης της Yalco και της μείωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, έφτασε τα 8,25 εκατ. ευρώ.

    Το ακίνητο βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου, στη θέση “Ρουμάνια” της κτηματικής περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και είναι συνολικής εκτάσεως 85.197,77 τ.μ. μετά επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων. Η πώληση ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου 2021.

    Το ακίνητο πωλήθηκε στην Prodea, εμπραγμάτως ασφαλισμένη ομολογιούχο δανείστρια εταιρεία, προς ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Yalco.

    Ακολούθως, η Yalco προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ως άνω ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της, όσο αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.

    H διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι επετεύχθη ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των υποχρεώσεών της και την ανοδική πορεία της στο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΠΕ: Αποχωρεί από δύο χερσαίες παραχωρήσεις υδρογονανθράκων – Πού εστιάζει το ενδιαφέρον της
    Prodea Investments: Αυτές είναι οι πρώτες επενδύσεις με το πράσινο ομόλογο – MononewsTV
    Βαγγέλης Μαρινάκης: Το τέταρτο νεότευκτο LNG Carrier παρέλαβε η Capital Gas



    ΣΧΟΛΙΑ