• Business

    XtraMile: Πήρε στα χέρια της το πολυπόθητο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής

    • NewsRoom

    Γιάννης Λουμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της UniSystems


    Η κοινοπραξία XtraMile, που συναποτελείται από τις εταιρείες Uni Systems (επικεφαλής), SOGETI Luxembourg (μέλος) και Trasys International (μέλος), κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη, στην κατάταξη, θέση ανάδοχου, για τη σύμβαση-πλαίσιο DIGIT-XM DI/07730, με την κατακύρωση της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής (Directorate-General for Informatics -DG-DIGIT).

    Η σύμβαση που συμφωνήθηκε θα έχει διάρκεια 48 μηνών και ο προϋπολογισμός υπολογίζεται στα 208 εκατομμύρια ευρώ.

    Αναφορικά με το περιεχόμενο της σύμβασης, αυτή σχετίζεται με συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και υπηρεσίες ανάπτυξης, υλοποίησης, μελετών και υποστήριξης συστημάτων, με ενιαία διαδικασία, που καλύπτεται μέσω παροχής υπηρεσιών από εξωτερικούς φορείς (extra-muros), όπως αναφέρει η εκδοθείσα ανακοίνωση.

    Η διαδικασία συνδέεται με όλους τους τύπους πληροφοριακών συστημάτων, όπως συσκευές, υφιστάμενες εφαρμογές και λογισμικό ανοικτού κώδικα, ενώ απευθύνεται σε όλους τους δικαιούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε 79 Οργανισμούς της ΕΕ, που προέρχονται από περισσότερα από 15 κράτη – μέλη της Ένωσης.

    Οι υπηρεσίες, που θα καταστούν διαθέσιμες είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν ανάλυση, σχεδιασμό, ανάπτυξη, υλοποίηση και υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων και των χρηστών, εκπαίδευση, τεκμηρίωση και διαχείριση των συστημάτων για λογαριασμό των δικαιούχων των έργων.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανάθεση ενός πολυσχιδούς και πολυσύνθετου έργου από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πρόκειται να εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό θεσμικών Οργανισμών της ΕΕ σε περισσότερα από 15 κράτη-μέλη. Η συμμετοχή μας στο ψηφιακό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πηγή έμπνευσης για εμάς!», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems, Γιάννης Λουμάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξαφνική παραίτηση του συνηγόρου του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νέος ανταγωνιστής της Tesla είναι ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο των 15.500 δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέτρος Σουρέτης: Τα οφέλη για την Intrakat από τη σύμπραξη με τον Δημήτρη Κούτρα



    ΣΧΟΛΙΑ