• Business

    Xavier Niel: Τα σχέδια του Γάλλου μεγιστάνα για την εξαγορά της Millicom

    • Bloomberg
    Xavier Niel

    Xavier Niel


    Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Xavier Niel, εξετάζει μια πρόταση για την εξαγορά της Millicom, του ομίλου τηλεπικοινωνιών στη Λατινική Αμερική, έναντι 4,1 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Niel εξετάζει μία προσφορά ύψους 24 δολαρίων ανά μετοχή, ένα premium 1,8%.

    O Γάλλος μεγιστάνας είναι ήδη μεγαλομέτοχος της εταιρείας, καθώς κατέχει το 29% των μετοχών της, με την εταιρεία χαρτοφυλακίου Atlas Investissement SASU, που ανήκει στον Niel να εξετάσει το σχέδιο εξαγοράς.

    Η Millicom, η οποία μετράει πάνω από 50 εκατ. συνδρομητές, βρισκόταν πέρσι σε συζητήσεις με την Apollo Global Management, για πιθανή εξαγορά.

    Ο Niel κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κινήθηκε γρήγορα λαμβάνοντας το 20% των μετοχών.

    Η Millicom αποτιμάται πλέον στα 11 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg, θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα σχέδια εξαγοράς.

    Ο Niel, ο 56χρονος ιδρυτής του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου Iliad SA, έχει εκτιμώμενη περιουσία περίπου 9,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Παράλληλα με τη σχέδια του για τη Millicom, είναι ένας από τους υποψήφιους αγοραστές για την απόκτηση του βραχίονα της Altice στην Πορτογαλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Zhang Jindong: Πώς έχασε την Ίντερ και 6 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια

    BuzzFeed: Εκτόξευση για τη μετοχή μετά την είσοδο πρώην υποψηφίου για το «χρίσμα» των Ρεπουμπλικανών

    Πέρελμαν (Revlon): Από Πικάσο μέχρι Μπασκιά ξεπουλά ο πάλαι ποτέ πλουσιότερος άνδρας της Αμερικής για να συγκεντρώσει $1 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ