• Business

    Wood: Στα €21 η τιμή στόχος για τη μετοχή της Mytilineos

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Σύσταση «αγορά» με τιμή στόχο στα €21, η οποία υποδηλώνει ανοδικό περιθώριο 35%, δίνει η Wood για τη μετοχή της Mytilineos.

    Οι αναλυτές εκτιμούν η Mytilineos θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια, αναμένοντας το 2022 ενίσχυση της κερδοφορίας κατά 44% σε σχέση με το 2021, στα 517 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το report, υπάρχει μεγάλη ορατότητα για αυτήν τη βελτίωση των κερδών, εν όψει του νέου εργοστασίου CCGT (νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο), των υψηλότερων τιμών αλουμινίου LME και των νέων έργων στο τμήμα RSD (Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας).

    Σημαντικό θεωρεί, επίσης, το γεγονός πως η ανάπτυξη της εταιρείας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί δυναμικά και μετά το 2022, καθώς η Wood προβλέπει εκ νέου αύξηση της κερδοφορίας κατά σχεδόν 10% το χρόνο από τα νέα υψηλά του 2022, με την εκτίμηση για τα EBITDA το 2023 και το 2024 να βρίσκεται στα 561 εκατ. ευρώ και 607 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

    Στον τομέα της RSD, η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων BOT 4 GW, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν μια σταθερή ροή εσόδων τα επόμενα χρόνια, ενώ και στο SES, η Wood αναμένει επίσης ένα σταθερό 2022, λόγω της συνεχιζόμενης εκτέλεσης του τρέχοντος ανεκτέλεστου (754 εκατ. ευρώ) και ενός πολλά υποσχόμενου εύρους έργω που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συμβάσεων ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

    Η Wood διατηρεί τον στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 21 ευρώ, ήτοι περιθώρια ανόδου 35%, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με πολύ χαμηλούς δείκτες αποτίμησης (P/E 7,9x και EV/EBITDA 6,9x για το 2022).

    Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν η Mytilineos θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια, λόγω μίας σειράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως:

    * Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας.

    * Το ευνοϊκό περιβάλλον για το Αλουμίνιο

    * Την απόδοση του Power & Gas

    * Τη νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας που εκτός του ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση του στόλου της εταιρείας.

    * Την ενδυνάμωση του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ο οποίος πλέον διαθέτει 2GW ώριμων έργων και άλλα 3GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του RSD ΒΟΤ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 5GW.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, ΑΒΑΞ και Intrakat υπογράφουν έργα 520 εκατ. ευρώ έως τον Ιούνιο- Ποια υπογράφονται τον Μάρτιο



    ΣΧΟΛΙΑ