ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας διεκπεραίωσης πληρωμών Wirecard.
Η γερμανική εταιρεία τόνισε ότι το αίτημα υποβλήθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, εξαιτίας της επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερβολικών χρεών της εταιρείας.
Μάλιστα, τόνισε πως εξετάζει το εάν θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για τις θυγατρικές της.
Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή εκ μέρους της εταιρείας έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρώην επικεφαλής της Wirecard, Markus Braun, συνελήφθη για ένα λογιστικό σκάνδαλο, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε «τρύπα» 2 δισ. ευρώ στα βιβλία της.
Ο πρώην CEO της εταιρείας συνελήφθη, καθώς θεωρείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της εξαφάνισης των 2 δισ., με τις Αρχές του Μονάχου να τον υποπτεύονται για την παραποίηση των στοιχείων των λογαριασμών της Wirecard και του εισοδήματός του.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Wirecard αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση, ύψους 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του στο Reuters χθες, Τετάρτη. Παράλληλα, υποχρεούται να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γκίλφοϊλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
- Y/KNOT Invest: Από 8 Απριλίου η άσκηση δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ έως 22,8 εκατ. ευρώ
- BriQ: Αύξηση 55% στα καθαρά κέρδη 2025 – Μέρισμα €0,2 ανά μετοχή
- ΙΟΒΕ: Πρόκληση για οικονομία, επιχειρήσεις και νοικοκυριά το ιδιωτικό χρέος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.