• Business

    Wind: 25 στόχοι για το 2025 – Τα ESG στο επίκεντρο

    Νάσος Ζαρκαλής Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Τους 25 στόχους της Wind για το 2025 ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Wind, τονίζοντας ότι η συμμόρφωση με τα κριτήρια ESG αποτελεί προτεραιότητα.

    Πλέον οι 25 στόχοι, που απορρέουν από τα κριτήρια Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση (ESG) ενσωματώνονται στη στρατηγική της και τη λειτουργία της με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας της και της αύξησης της ανθεκτικότητάς της στο μέλλον.

    Οι στόχοι αυτοί, τόνισε ο κ. Γιώργος  Τσαπρούνης Ανώτερος Εταιρικός Διευθυντής της Wind, αφορούν τη λειτουργία της εταιρείας, τομείς που θα αλλάξουν αν χρειαστεί, στόχοι που θα κουραστούμε να πιάσουμε, θα είναι μαραθώνιος, αλλά η επιτυχία είναι μέρος του Dna της Wind”.

    Οι 25 Στόχοι της Wind αφορούν 6 θεματικές περιοχές, πελάτες, περιβάλλον, εργαζόμενοι, κοινωνία, διακυβέρνηση, βιώσιμη λειτουργία και διαμορφώθηκαν  λαμβάνοντας υπόψιν διεθνείς και τοπικές τάσεις, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, του στόχους του ΟΗΕ και ακούγοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη δημιουργία αξίας για εργαζόμενους, πελάτες, μετόχους.

    Οι  25 στόχοι είναι:

    Για το περιβάλλον, η ανακύκλωση απορριμμάτων στα γραφεία, η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, η μείωση εκπομπών από το στόλο των αυτοκινήτων, η προώθηση τεχνολογικών λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Για τους πελάτες, η ικανοποίηση πελατών να είναι άνω του 80%, η αύξηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας, η προώθηση της ευαισθητοποίησης για τους 25 στόχους.

    Για τους εργαζόμενους, η αύξηση της ικανοποίησης άνω του 75%, η διατήρηση ευέλικτων μορφών εργασίας, η συμμετοχή στην ενημέρωση για τους απολογισμούς βιωσιμότητας, και σε προγράμματα ευεξίας,

    Για την κοινωνία, η αύξηση της ευαισθητοποίησης για υπεύθυνη χρήση κινητού, η αύξηση της ψηφιακής προσβασιμότητας σε απομακρυσμένες περιοχές με στόχο την ισότιμη συμμετοχή στο ψηφιακό μέλλον,

    Για την εταιρική διακυβέρνηση, το 35% των γυναικών να βρίσκονται σε ρόλους ευθύνης, να διεξάγονται έλεγχοι συμμόρφωσης για την προστασία  προσωπικών δεδομένων και δημοσίευση σχετικών οδηγιών προστασία δεδομένων, επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών και ενσωμάτωση σε αυτόν των Κριτηρίων Αξιολόγησης Βιωσιμότητας και συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε ενημερώσεις για τον Κώδικα Δεοντολογίας Wind.

    Για τη βιώσιμη λειτουργία, παροχή του 90% των ετήσιων προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες, συμμόρφωση με τα πρότυπα SASB και αξιολογήσεις διεθνών οίκων, 100% χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω Πιστοποιητικών Εγγύησης Προέλευσης, αλλαγή του 10% των καταστημάτων της εταιρείας σε κλιματικά ουδέτερα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ