• Business

    Wilko: Πτωχεύει ιστορική βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου – Στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι

    • Bloomberg

    Mark Jackson, CEO Wilko (Πηγή: Linkedin)


    Σε επιτροπεία τέθηκε η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου χαμηλού κόστους Wilko, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία, γεγονός που θα αφήσει χωρίς δουλειά 12.000 εργαζομένους.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία, η οποία πουλά τα πάντα, από σιδηρικά μέχρι προϊόντα καθαρισμού και παιγνίδια και έχει ετήσιο τζίρο 1,2 δισ. λίρες και περίπου 400 καταστήματα, πρόκειται να υπαχθεί σε διαδικασία αφερεγγυότητας, εκτός εάν προκύψει αγοραστής της τελευταίας στιγμής.

    Η Wilko διόρισε προηγουμένως συμβούλους της PwC για την εξεύρεση νέας χρηματοδότησης, ωστόσο, οι δυνητικοί αγοραστές απέσυραν το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες ημέρες.

    “Κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την φοβερή επιχείρηση, όμως πρέπει να παραδεχθούμε με λύπη ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να τεθούμε σε επιτροπεία“, δήλωσε ο επικεφαλής της Wilko, Μαρκ Τζάκσον.

    Σημειώνεται ότι η Wilko, που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1930 από ένα και μόνο κατάστημα στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας, είναι το πρώτο μεγάλο “θύμα” στον τομέα του λιανεμπορίου, ο οποίος επηρεάζεται σοβαρά από το πλήγμα στην βρετανική οικονομία.

    Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία της Βρετανίας, έχει “δει” 14 διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων, από το Δεκέμβριο του 2021.

    Διαβάστε επίσης: 

    Novo Nordisk: «Σπάει» ταμεία το υπερ… φάρμακο για την παχυσαρκία – Μειώνεται η προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ