• Business

    Warren Buffett: Βλέπει «ανεξερεύνητες» ευκαιρίες στην Ινδία για τους μελλοντικούς ηγέτες της Berkshire

    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    «Πολλές ευκαιρίες» στην Ινδία για την Berkshire Hathaway βλέπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, ωστόσο όπως ανέφερε κατά την ετήσια συνάντηση της εταιρείας (το αποκαλούμενο και  «Woodstock for Capitalists»), τις αφήνει για την μελλοντική διοίκηση.

    Στην ετήσια συνάντηση της Berkshire Hathaway  που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ο θρυλικός επενδυτής σημείωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να βρει «ανεξερεύνητες ή αφύλακτες» περιοχές για να επενδύσει στην Ινδία, η οποία έχει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.

    «Το ερώτημα είναι εάν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα, είτε σε γνώσεις για αυτές τις επιχειρήσεις είτε σε επαφές που θα καταστήσουν δυνατή κάποια συναλλαγή, στην οποία τα μέρη στην Ινδία θα ήθελαν ιδιαίτερα να συμμετέχουμε», είπε ο Buffett.

    Πρόσθεσε ότι η Berkshire είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο και ότι η εμπειρία της από τις επενδύσεις στην ιαπωνική αγορά ήταν «συναρπαστική».

    Το χρηματιστήριο της Ινδίας έχει αποδώσει υψηλές αποδόσεις για τους επενδυτές τα τελευταία χρόνια και σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, έχουν εκφράσει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας. Παγκόσμιες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών έχουν επίσης αυξήσει τις επενδύσεις τους στην Ινδία, καθώς οι διαχειριστές πλούτου ενισχύουν τη δεξαμενή ταλέντων τους εκεί.

    Η Berkshire Hathaway είχε επενδύσει προηγουμένως στην ινδική One 97 Communications Ltd., η οποία κατέχει την εταιρεία πληρωμών Paytm, αλλά αποχώρησε από αυτήν μέσω μιας συμφωνίας 164 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

    Για τις μελλοντικές επενδύσεις στην Ινδία, ο Buffett είπε ότι «είναι κάτι που θα μπορούσε να επιδιώξει μια πιο ενεργητική διαχείριση στην Berkshire».

    Διαβάστε επίσης

    Berkshire Hathaway: Ρευστότητα ρεκόρ στα 188,99 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

    Γουόρεν Μπάφετ: Οι φόροι στις ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξηθούν για να περιοριστεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα

    Γουόρεν Μπάφετ: Έτοιμη να σπάσει το φράγμα του $1 τρισ. η Berkshire Hathaway



    ΣΧΟΛΙΑ