• Business

    Γουόρεν Μπάφετ: Έτοιμη να σπάσει το φράγμα του $1 τρισ. η Berkshire Hathaway

    • Bloomberg
    Ο Warren Buffett στο Σαν Φρανσίσκο

    Warren Buffett


    Δεν απογοήτευσε τους επενδυτές του ο κορυφαίος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας του το περασμένο Σάββατο. Τα ισχυρά κέρδη τροφοδότησαν προσυνεδριακά ένα ράλι της μετοχής έως και 5,5%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η εταιρεία του Berkshire Hathaway θα μπορούσε να «πιάσει» το όριο του 1 τρισ. δολαρίων.

    Ο όμιλος του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε το Σάββατο λειτουργικά κέρδη τέταρτου τριμήνου ύψους 8,48 δισ. δολαρίων, έναντι 6,63 δισ. δολαρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι, χάρη στην αύξηση των κερδών από ασφαλιστικές εργασίες και των εσόδων από επενδύσεις εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων και καλύτερων καιρικών συνθηκών.

    Το ταμειακό απόθεμα της Berkshire εκτοξεύτηκε σε επίπεδα-ρεκόρ στα 167,6 δισ. δολάρια, από 157 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Ο Γουόρεν Μπάφετ παραδέχθηκε στην επιστολή του ότι δυσκολεύεται να βρει μεγάλα deals σε ελκυστικές τιμές, που θα χάριζαν στην εταιρεία του εντυπωσιακές αποδόσεις, πέραν του μέσου όρου των χρηματιστηριακών δεικτών.

    Οι μετοχές της Berkshire, οι οποίες κέρδισαν περίπου 15% πέρυσι, καταγράφουν ήδη μία εντυπωσιακή επίδοση μέχρι στιγμής μέσα στο 2024, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή –πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων- στα 905 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Charlie Munger: Ο no-man που ήταν για σχεδόν 60 χρόνια το alter ego του Warren Buffett

    Γουόρεν Μπάφετ: Ξέμεινε από επενδυτικές ευκαιρίες ο Σοφός της Όμαχα; Τι αναφέρει στην επιστολή του

    Γουόρεν Μπάφετ: Η μυστική επένδυση που εξέπληξε τη Wall Street και η ερώτηση των $157 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ