• Business

    Warren Buffett: Αποχώρησε από τη Wells Fargo και επένδυσε 2,9 δισ. δολάρια στη Citi

    • Bloomberg
    Γουόρεν Μπάφετ, επενδυτής

    Γουόρεν Μπάφετ, επενδυτής


    Τέλος στη μακροχρόνια επένδυση του στην αμερικανική Wells Fargo & Co έβαλε ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett.

    Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου η επενδυτική του Berkshire Hathaway πούλησε τη συμμετοχή της στην εταιρεία, ενώ ισχυροποίησε τη θέση της στη Citigroup και στην Ally Financial Inc.

    Συγκεκριμένα, επένδυσε περίπου 2,9 δισ. δολάρια στην Citigroup με επικεφαλής την Jane Fraser. Επίσης, η Berkshire τοποθέτησε 2,61 δισ. δολάρια στην Paramount και σχεδόν 390 εκατ. δολάρια στην Ally Financial Inc., σύμφωνα με την ενημέρωση της SEC.

    Η Berkshire πούλησε τις υπόλοιπες μετοχές της Wells Fargo μετά από μήνες σταδιακής μείωσης της θέσης που κάποτε αποτελούσε το μεγαλύτερο στοίχημα των κοινών μετοχών του ομίλου.

    Ο Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire, άρχισε να χτίζει τη συγκεκριμένη επένδυση πριν από τρεις δεκαετίες και έχει επαινέσει πολλές φορές την επιχείρηση, στηρίζοντας την και μετά την έναρξη των σκανδάλων σε αυτήν το 2016.

    Η αποχώρηση του Buffett έρχεται καθώς ο CEO της Wells Fargo, Charlie Scharf, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ρυθμιστικά ζητήματα και λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας, όπως περικοπές θέσεων εργασίας και εξερεύνηση πιθανών πωλήσεων ορισμένων δραστηριοτήτων της. Οι μετοχές της τράπεζας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχουν υποχωρήσει περίπου 12% φέτος.

    Ο Buffett είχε καλέσει δημόσια το διοικητικό συμβούλιο της Wells Fargo να μην προσλάβει νέο επικεφαλής από τη Wall Street. Αν και ο Scharf έχει ιστορικό στη διαχείριση τέτοιων επιχειρήσεων και στη βελτίωση τους με τεχνολογία, το βιογραφικό του περιείχε μόνο τον κολοσσό JPMorgan Chase & Co., και πιο πρόσφατα την θέση του ως επικεφαλής της Bank of New York Mellon Corp.

    Ο Scharf έκλεισε επίσης συμφωνία να εργάζεται από τη Νέα Υόρκη, αντί για τα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο, μια κίνηση που ο επιχειρηματικός συνεργάτης του Buffett, Charlie Munger, χαρακτήρισε «εξωφρενική».

    Διαβάστε ακόμη:

    Warren Buffett: Πώς να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές

    Warren Buffett: Δημοπρασία για το “τελευταίο γεύμα” με τον θρυλικό επενδυτή



    ΣΧΟΛΙΑ