• Business

    Βill Gates: Αναλαμβάνει τον έλεγχο των ξενοδοχείων Four Seasons – Deal 2,21 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Bill Gates

    Bill Gates


    Τον έλεγχο της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts αναλαμβάνει ο Bill Gates, αγοράζοντας περίπου το ήμισυ του μεριδίου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal έναντι 2,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η επενδυτική εταιρεία Cascade Investment LLC του Bill Gates, σύμφωνα με το Reuters προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων.

    Η Cascade θα αποκτήσει το μισό από το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed bin Talal, επικεφαλής της Kingdom Holding Company, στο Four Seasons, καταβάλλοντας 2,21 δισ. δολάρια.

    Μετά τη αγορά η συμμετοχή της Cascade Investment στο Four Seasons θα ανέρχεται στο 71,3%.

    Ο Prince Alwaleed, μέσω του επενδυτικού οχήματος Kingdom Holding C, θα συνεχίσει να κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο, ανέφερε σε δήλωσή της η Four Seasons.

    Ενώ ο πρίγκιπας είναι ιδιοκτήτης μετοχών σε πολλές εταιρείες όπως η Citigroup Inc (C.N) και η εταιρεία Lyft Inc (LYFT.O), η εταιρεία επενδύσεών του Kingdom Holding Company, πουλάει τα μερίδιά της σε ξενοδοχεία τα τελευταία 10 χρόνια.

    Ο Prince Alwaleed αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2018 αφού κρατήθηκε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανώτερους αξιωματούχους και επιχειρηματίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Διαβάστε επίσης

    Bill και Melinda Gates: To διαζύγιο που άλλαξε τους επενδυτικούς στόχους των δύο δισεκατομμυριούχων



    ΣΧΟΛΙΑ