• Business

    Vice Media: Υπέβαλε αίτηση για πτώχευση

    • Bloomberg
    Ο συνιδρυτής του Vice, Shane Smith και η διευθύνουσα σύμβουλος Nancy Dubuc.

    Ο συνιδρυτής του Vice, Shane Smith και η διευθύνουσα σύμβουλος Nancy Dubuc.


    Η Vice Media LLC κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, βάζοντας τέλος στην ταραχώδη περίοδο των τελευταίων μηνών.

    Η εταιρεία αποτελούσε κάποτε την αγαπημένη επένδυση των κολοσσών της ψυχαγωγίας και υπερηφανευόταν για την αποτίμηση των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Κατά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, η εταιρεία με έδρα στο Μπρούκλιν ανέφερε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της που διαμορφώνονται σε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Η Fortress Credit Corp. κατατάχθηκε μεταξύ των μεγαλύτερων εξασφαλισμένων πιστωτών, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η πτώχευση της εταιρείας βάζει τέλος στους προηγούμενους ταραχώδεις μήνες. Το Vice σταμάτησε την κορυφαία τηλεοπτική του εκπομπή ειδήσεων, Vice News Tonight, ενώ απέλυσε πάνω από 100 υπαλλήλους στα τέλη Απριλίου.

    Εξασφάλισε επένδυση ύψους 450 εκατ. δολαρίων από το private equity TPG το 2017, η οποία αποτίμησε την εταιρεία στα 5,7 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό ήταν εντυπωσιακό για μια νεοσύστατη εταιρεία μέσων ενημέρωσης, ειδικά την ώρα που τόσοι πολλοί από τους ομολόγους της στον κλάδο κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να καταγράψουν κέρδη. Άλλοι επενδυτές ήταν η Walt Disney Co. και η Fox Corp.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία στην αίτηση της, εκτιμά ότι έχει περισσότερους από 5.000 πιστωτές και ότι θα έχει στη διάθεσή της κεφάλαια για να διανείμει στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ξεκινώντας ως εναλλακτικό περιοδικό στο Μόντρεαλ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Vice κέρδισε το ενδιαφέρον των νεαρών τηλεθεατών παγκοσμίως από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με βίντεο τύπου ντοκιμαντέρ, που μερικές φορές αποκτούσαν viral χαρακτήρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Adani: Σχεδιάζει την πώληση μετοχών μετά την έκθεση της Hindenburg

    Prada, Miu Miu: Loafers και τσαντάκια εκτόξευσαν τα κέρδη!

    SoftBank: Ετήσιες ζημιές ρεκόρ 32 δισ. δολάρια κατέγραψε το Vision Fund



    ΣΧΟΛΙΑ