• Business

    Prada, Miu Miu: Loafers και τσαντάκια εκτόξευσαν τα κέρδη!

    • Bloomberg

    Λορέντζο Μπερτέλι, κληρονόμος του οίκου πολυτελείας Prada.


    Οι πωλήσεις της Prada εκτινάχθηκαν καθώς ο ιταλικός όμιλος ειδών πολυτελείας επωφελήθηκε από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα loafers που λάνσαρε και τα pocket bags της Miu Miu.

    Τα καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανέφερε η εταιρεία.

    Η Ιαπωνία, η Ευρώπη και η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ηγήθηκαν της ανάπτυξης, ενώ η Αμερική σημείωσε τη λιγότερη ζήτηση, που αυξήθηκε κατά 5%.

    Τα τελευταία σχέδια της Prada και της Miu Miu έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή στους fashionistas σε όλο τον κόσμο. Τα brands  κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις σε μια τριμηνιαία κατάταξη της Lyst, η οποία παρακολουθεί τις μάρκες και τα προϊόντα με τις περισσότερες αναζητήσεις στη δική της εφαρμογή αγορών και τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η Lyst τόνισε συγκεκριμένα τη δημοφιλή pocket τσάντα της Miu Miu, η οποία πωλείται έναντι 2.100 ευρώ (2.295 δολάρια).

    Πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε σε αναδιοργάνωση της διοικητικής ομάδας, με την Miuccia Prada, εγγονή του ιδρυτή της εταιρείας, και τον Patrizio Bertelli να παραιτούνται από CEOs και τον Andrea Guerra να αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο.

    Η Miuccia Prada και ο Bertelli εξακολουθούν να συμμετέχουν στη λειτουργία του ομίλου ως εκτελεστικοί διευθυντές, και η Prada είναι επίσης σχεδιάστρια της ομώνυμης εταιρείας μαζί με τον Raf Simons.

    Είναι επίσης διευθύντρια δημιουργικού της Miu Miu. Η κολεξιόν του σόου φθινόπωρο/χειμώνας πρετ α πορτέ στο Παρίσι προκάλεσε θόρυβο με την ηθοποιό Emma Corrin, γνωστή για το ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο The Crown, να βγαίνει στην πασαρέλα φορώντας ένα πουλόβερ σε συνδυασμό με ένα εσώρουχο με παγιέτες.

    Ο Guerra επανέλαβε στη δήλωση του ότι η προτεραιότητα της εταιρείας για φέτος είναι να ενισχύσει την παραγωγικότητα των καταστημάτων της, ενώ ο Bertelli χαρακτήρισε την τριμηνιαία απόδοση «σταθερή», προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος για το μέλλον.

    Η Prada, της οποίας οι μετοχές έχουν σημειώσει άλμα περίπου 25% φέτος, είναι πιθανό να ανακοινώσει τους στόχους σύντομα, μετά τον διορισμό του Guerra, έγραψε ο Edouard Aubin, αναλυτής της Morgan Stanley σε σημείωμα του.

    «Θα περιμέναμε σύντομα μια ημέρα η εταιρεία να αναβαθμίσει τον μεσοπρόθεσμο οικονομικό της στόχο», είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το Harrods υποδέχεται το νέο Prada Caffè

    Λορέντζο Μπερτέλι: Ο ραλίστας κληρονόμος της Prada σε ταχύρρυθμα μαθήματα για να αναλάβει τη διαδοχή



    ΣΧΟΛΙΑ