• Business

    Vice Media: Εξαγοράζεται από την Fortress έναντι 350 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Ο συνιδρυτής του Vice, Shane Smith και η διευθύνουσα σύμβουλος Nancy Dubuc.

    Ο συνιδρυτής του Vice, Shane Smith και η διευθύνουσα σύμβουλος Nancy Dubuc.


    Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Vice Group Holding θα εξαγοραστεί από ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τη Fortress Investment Group, έναντι περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Στην ομάδα θα συμμετέχουν ακόμη η Soros Fund Management και η Monroe Capital.

    Η εξαγορά της πρόκειται να πραγματοποιηθεί αφού η Vice σύμφωνα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο την Πέμπτη, δεν έλαβε άλλες ικανοποιητικές προσφορές μετά την πρόσφατη αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

    Η συγκεκριμένη συμφωνία επιτρέπει στους δανειστές να χρησιμοποιήσουν το χρέος που τους οφείλει μία εταιρεία για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της μετά από πτώχευση. Επίσης, θα επιτρέψει στο Vice να συνεχίσει να λειτουργεί με σημαντικά μικρότερο χρέος μετά την έξοδο από τη δικαστική προστασία.

    Η ακρόαση για την έγκριση της πώλησης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

    Οι Fortress, Soros και Monroe αύξησαν την αξία της προσφοράς στα 350 εκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 225 εκατ. δολάρια που είχαν συμφωνήσει όταν η Vice Media κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στα μέσα Μαΐου.

    Η πτώχευση της Vice έβαλε τέλος στους προηγούμενους ταραχώδεις μήνες της εταιρείας που αποτελούσε κάποτε την αγαπημένη επένδυση των κολοσσών της ψυχαγωγίας και υπερηφανευόταν για την αποτίμηση των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Fortress Credit Corp. κατατάχθηκε μεταξύ των μεγαλύτερων εξασφαλισμένων πιστωτών της, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το Vice σταμάτησε την κορυφαία τηλεοπτική του εκπομπή ειδήσεων, Vice News Tonight, ενώ απέλυσε πάνω από 100 υπαλλήλους στα τέλη Απριλίου.

    Ξεκινώντας ως εναλλακτικό περιοδικό στο Μόντρεαλ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, κέρδισε το ενδιαφέρον των νεαρών τηλεθεατών παγκοσμίως από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 με βίντεο τύπου ντοκιμαντέρ, που μερικές φορές αποκτούσαν viral χαρακτήρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Vice: Πώς έφτασε ένα βήμα πριν την πτώχευση

    Meta: Μπλόκο στην πρόσβαση καναδικών δημοσιευμάτων σε Facebook – Instagram

    Netflix: Επενδύσεις 2,5 δισ. δολ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα και νέα ταλέντα στη Νότια Κορέα

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ