• Business

    Adani: Σχεδιάζει την πώληση μετοχών μετά την έκθεση της Hindenburg

    • NewsRoom
    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Tο ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πώληση μετοχών εξετάζει ο δισεκατομμυριούχος Gautam Adani, ενώ πριν από τέσσερις μήνες περίπου, η έκθεση της Hindenburg Research για απάτη οδήγησαν την επιχειρηματική του αυτοκρατορία σε κρίση.

    Η ναυαρχίδα του Ινδού μεγιστάνα, Adani Enterprises Ltd και τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες του ομίλου, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου στις 13 Μαΐου, προκειμένου να εξετάσουν την άντληση κεφαλαίων μέσω της πώλησης μετοχών ή άλλων τίτλων.

    Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν πόσα χρήματα σκοπεύουν να συγκεντρώσουν ή με ποιον συνεργάζονται σε μια πιθανή συμφωνία ή συμφωνίες.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές και των 10 εταιρειών του ομίλου σημείωσαν άνοδο στη Βομβάη σήμερα, με τη μετοχή της ναυαρχίδας να σκαρφαλώνει περισσότερο από 6%.

    Ομοίως, ανοδικά κινήθηκαν και τα ομόλογα του ομίλου σε δολάρια.

    Ενώ η οικογένεια Adani συγκέντρωσε περίπου 1,9 δισ. δολάρια πουλώντας μετοχές τεσσάρων εταιρειών στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία GQG Partners στις αρχές Μαρτίου, καμία από τις κύριες μονάδες του ομίλου δεν έχει αξιοποιήσει τη δημόσια αγορά μετοχών από τότε που οι ισχυρισμοί της Hindenburg Research εξαφάνισαν περισσότερα από 100 δισ. δολάρια από την αξία του ομίλου.

    Όμως, οι μετοχές έχουν ανακτήσει μέρος των απωλειών τους από τον Φεβρουάριο, αν και η Adani Enterprises εξακολουθεί να διαπραγματεύεται περίπου στο μισό του ανώτατου επιπέδου της το 2022.

    «Η εταιρεία φαίνεται να χρειάζεται άμεσα μετρητά, αλλιώς δεν θα εξέταζε κάτι τέτοιο, προτού ο κόσμος ξεχάσει την έκθεση Hindenburg», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής μετοχών Brian Freitas. Η έκπτωση στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της Adani Enterprises «θα πρέπει να είναι της τάξης του 10%-15% για να την εξετάσουν οι επενδυτές, αν και εξαρτάται επίσης από το μέγεθος της προσφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Όλα δείχνουν πως μια επιτυχημένη πώληση μετοχών, θα συμβάλει σημαντικά στην εδραίωση της ανάκαμψης της Adani από την κρίση, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τους όρους της συμφωνίας και τους επενδυτές που θα συμμετάσχουν.

    Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Adani Enterprises έχει υποχωρήσει κατά 49% μετά την έκθεση της Hindenburg, με τις μετοχές των Adani Green Energy και Adani Transmissions να έχουν υποχωρήσει κατά 53% και 65% αντίστοιχα.

    Όσο για τον Adani, ο οποίος έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λίγους μήνες πριν από την έκθεση Hindenburg, αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς περί «χειραγώγησης» της αγοράς και λογιστική απάτη.

    Πηγή: Bloomberg 

    Διαβάστε επίσης: 

    Seanergy Maritime: Αναχρηματοδοτήσεις ύψους 54 εκατ. δολαρίων

    Μermeren: Διευκρινίσεις από την Πειραιώς για τη Δημόσια Πρόταση



    ΣΧΟΛΙΑ