• media_Sonia

    Media

    Ο Παναγιωτόπουλος, η αρπαγή της ωραίας Εύας και οι αγριάδες της Κουτσαυτάκη, πώς ο Λυμπέρης παραμέρισε τον Κοκλώνη και τι λέει ο Μ. Στρίκερ στο mononews για το VICE

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Μάρκο Στρίκερ, Managing Director της VICE  στο mononews: «Συνεχίζουμε με τη στήριξη του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ»

    Την πρόθεσή του να στηρίξει το ελληνικό Vice εξέφρασε ο Θοδωρής Κυριακού, πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μέτοχος επίσης του αμερικανικού ομίλου που βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης έχοντας καταθέσει αίτηση πτώχευσης βάσει του άρθρου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

    Το βάρος της στήριξης της ελληνικής εταιρείας πέφτει στον μακροχρόνιο συνεργάτη του Θοδωρή Κυριακού, Μάρκο Στρίκερ, Managing Director της VICE Media – South Eastern Europe.

    «Συνεχίζουμε κανονικά τη δραστηριότητά μας με τη Vice Greece και δεν επηρεαζόμαστε από τις εξελίξεις του αμερικανικού ομίλου όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις εταιρείες που λειτουργούν το brand Vice» τονίζει στο mononews ο Μάρκο Στρίκερ επισημαίνοντας ότι «οι όποιες ανακατατάξεις και διορθωτικές κινήσεις δρομολογούνται, δεν σχετίζονται με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ» και προσθέτοντας με έμφαση ότι «πέραν της αυτονομίας που έχει η οντότητα της Vice Greece, εγγύηση για τη συνέχιση λειτουργίας του Vice TV αποτελεί ο ίδιος ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ που όχι μόνο είναι μέτοχος της εταιρείας με σχέση joint venture αλλά και συνεχίζει να αναθέτει και να συνεργάζεται με το Vice σε επίπεδο content (12 εκπομπές Special τον χρόνο για τον ΑΝΤ1, εκπομπές για τον ΑΝΤ1+ κ.ά.).»

    Ο εξ Αμβούργου ορμώμενος 52χρονος επικεφαλής της Vice Greece που μετακόμισε στην Αθήνα το 1982 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools of Athens μέχρι το 1991, είναι Managing Director της VICE-South Eastern Europe από το 2013 οπότε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έκανε τη διαφορά προσφέροντας content για νέους. Το 2016 η Vice Greece απέκτησε το δικαίωμα διανομής του περιεχομένου στη Σερβία και τη Ρουμανία ενώ το 2019 σε άλλες 26 χώρες.

    Το 2021 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 19%, ήτοι κατά 1,5 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ το 2020 σε 6,3 εκατ. ευρώ το 2021, κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων παραγωγής προγράμματος από συνδεδεμένες εταιρείες και από την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου. Το κόστος πωληθέντων μειώθηκε κατά 14%, ήτοι 402.600 ευρώ, από 2,9 εκατ. ευρώ το 2020 σε 2,5 εκατ. ευρώ το 2021, κυρίως λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών.

    Τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. ευρώ, από 3,4 εκατ. ευρώ το 2020, σε 1,8 εκατ. ευρώ το 2021, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών. Κατά τη χρήση που έληξε τη 31 Δεκεμβρίου 2021 και σε σχέση με τη Χρηματοοικονομική Θέση της Εταιρείας οι πελάτες και λοιπές απαιτήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ (10,2 εκατ. το 2020 σε 5,2 εκατ. ευρώ το 2021 λόγω της μείωσης των απαιτήσεων από συνδεδεμένες εταιρείες).

    Χρήστος Παναγιωτόπουλος: H αρπαγή της ωραίας Εύας και οι τυπικές σχέσεις με τον Αρτούρ

    Ευκαιρίες στην κρίση ταυτότητας και βιωσιμότητας που διέρχεται το Open TV βλέπει ο εξαιρετικά έμπειρος περί τα τηλεοπτικά Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού, που βάζει νέο στοίχημα πλήρους μετασχηματισμού του σταθμού σε ενημερωτικό κανάλι αναλαμβάνοντας πλέον και την προσωπική ευθύνη για την επιτυχή έκβαση της τοποθέτησής του στον χάρτη των ενημερωτικών σταθμών που θα κάνουν τη διαφορά.

    Tο έκανε με την «κάλυψη» των πυρκαγιών της Αττικής πριν από δύο χρόνια, το έπραξε με την έφοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία, το επιχειρεί και τώρα σε μια ύστατη προσπάθεια να βγει το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη από την ιλιγγιώδη περιδίνιση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της συρρίκνωσης της διαφημιστικής δαπάνης την οποία το «σύστημα» του καναλάρχη αποδίδει στον πόλεμο στην Ουκρανία, του περιορισμού των ψυχαγωγικών προγαμμάτων και φυσικά της φυλορροής των πρωτοκλασάτων στελεχών με πιο πρόσφατες αποχωρήσεις αυτές του Γιάννη Λάτσιου (πρώην πρόεδρος Δ.Σ.) και της Χρύσας Μασούρου (π. διευθύντριας προγράμματος). Ωστόσο οι δείκτες τηλεθέασης αντιστέκονται με την επίδοση του καναλιού στο σύνολο να ξεπερνά το 7% και με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων να έχει, χάρη στην προσπάθεια που γίνεται στον ενημερωτικό τομέα, μεγάλη διείσδυση στο τηλεοπτικό κοινό, ξεπερνώντας συχνά και το 12%.

    Οι σχέσεις του Χρήστου Παναγιωτόπουλου με τον 45χρονο, γεωργιανής καταγωγής, Αρτούρ Νταβιντιάν, «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη και πλέον μη εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. του καναλιού, είναι τυπικές και καθαρά επαγγελματικές, ωστόσο έχει δοθεί «ελευθέρας» στον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης να κάνει στο κανάλι αυτό που γνωρίζει καλά από τη μακρά θητεία του στο Mega: Ενημέρωση.

    Παρά τις διαρροές στελεχών και δημοσιογράφων, με πιο πρόσφατη την αποχώρηση της Πόπης Τσαπανίδου που πόνεσε το κανάλι, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος δεν το έβαλε κάτω και επεδίωξε μια αντίστοιχη λύση που βλέπει τώρα ότι μπορεί να αναζητηθεί στο πρόσωπο της Εύας Αντωνοπούλου, παρουσιάστριας του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων στον ΣΚΑΙ.

    Η Εύη στην Εύα: Φύγε τώρα  

    Πράγματι η Εύα Αντωνοπούλου, η οποία διατηρεί εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, συζητά το ενδεχόμενο αποχώρησής της από τον ΣΚΑΙ, γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στην «ισχυρά κυρία» του Φαλήρου, Εύη Κουτσαυτάκη, που ήδη της διεμήνυσε να τα μαζέψει πριν από την ώρα της και να αποχωρήσει στις 31 Μαΐου αντί για τις 30 Ιουνίου (εκπνοή συμβολαίου).

    Μάλιστα το πιο ισχυρό σενάριο κάνει λόγο για ελάχιστη δυνατή εμπλοκή της Εύας Αντωνοπούλου στην εκλογική βραδιά ή και για πλήρη αποχή της.

    Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει η Εύη Κουτσαυτάκη και με την περίπτωση του δημοσιογράφου Γιώργου Ευγενίδη όταν είχε ανακοινώσει στο ΣΚΑΙ ότι θα αλλάξει τηλεοπτική «στέγη» για να μεταβεί στο STAR.

    Τα παιδιά του Γιάννη Λάτσιου και τα «ασημικά» του Open

    Είναι προφανές ότι το Open αποψιλώνεται από πλευράς ψυχαγωγικού περιεχομένου.

    Η αποχώρηση, ωσάν κεραυνός εν αιθρία, του γνώστη περί τα ψυχαγωγικά πρώην προέδρου του καναλιού, Γιάννη Λάτσιου, αλλά και προ μηνός, της διευθύντριας Προγράμματος, Χρύσας Μασούρου, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το κανάλι που ψάχνει τον ρυθμό του στην ενημέρωση, εκεί που αφήνουν κενά οι μεγάλοι πανελλαδικοί σταθμοί, ακολουθώντας και τις οδηγίες των ερευνητών αγοράς που εκπόνησαν ειδική έρευνα η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τηλεθεατές αυθορμήτως απαντούν ότι πρόκειται για ένα «100% ενημερωτικό κανάλι».

    Σε κάθε περίπτωση, ο Αρτούρ Νταβιντιάν έχει εξουσιοδοτηθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο εκχώρησης ποσοστού του καναλιού, όχι όμως και το μάνατζμεντ, ως εκ τούτου αν πωληθεί ο σταθμός, θα πρόκειται για μερίδιο μικρότερο από 50%.

    Οι πληροφορίες περί πώλησης που… σέρνονται εδώ και δύο χρόνια, η μείωση της δαπάνης, οι ματαιωμένες διεκδικήσεις αυξήσεων από τους τεχνικούς και η αποχώρηση στελεχών είναι φυσικό σε όρους αγοράς να δίνουν «πατήματα» σε άλλα κανάλια να απλώνουν το καλάμι τους στη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού της Παιανίας προκειμένου να αλιεύσουν ό,τι έχει απομείνει. Και ό,τι αξιόλογο έχει απομείνει -δυστυχώς για το κανάλι – έχει έρθει χάριν των γνωριμιών και προσπαθειών των Λάτσιου-Μασούρου.

    Ο «Έρωτας Φυγάς», η επιτυχημένη σειρά του Open μαρκάρεται στενά από τον ΑΝΤ1 και τη Χρύσα Μασούρου αν και καταβάλλονται προσπάθειες να παραμείνει στο κανάλι. Επίσης η Μπέττυ Μαγγίρα («Ποιος είναι πρωϊνιάτικα») και η Ελένη Τσολάκη («Open Weekend») ήταν προσωπικές γνωριμίες του Γιάννη Λάτσιου και είναι άγνωστη η τύχη τους, αν δηλαδή αποχωρήσουν προς νέο, πιο συμβατό με τις φιλοδοξίες τους, προορισμό.

    Πώς ο Λυμπέρης παραμέρισε τον Κοκλώνη από το σύστημα Alter Ego Media

    Άρωμα «Λυμπέρη» αναδίδουν οι αποχωρήσεις ορισμένων τίτλων περιοδικών από το roster της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και των εντύπων της.

    Καθώς το ζεύγος Λυμπέρη φέρεται να έχει έλθει σε συμφωνία με την εκδοτική εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραγωγή ένθετων νέων περιοδικών για τα «Νέα» και το «Βήμα», δρομολογούνται εξελίξεις αλλαγών και ανακατατάξεων.

    Το BBC History των Εκδόσεων Πεδίο δεν θα συνοδεύει πλέον το «Βήμα», στο οποίο μάλλον θα μετακινηθεί από τα «Νέα Σαββατοκύριακο» το «National Geographic Traveller».

    Παράλληλα, το περιοδικό «Down Town» αποχώρησε από τα «Νέα του Σαββατοκύριακου» για να αναζητήσει την τύχη του ως free magazine.

    Το σημαντικότερο;

    Το περιοδικό «ΟΚ!» τα δικαιώματα του οποίου έχει η Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, δεν κυκλοφορεί πλέον μαζί την έκδοση των «Νέων» με την οποία συμπορευόταν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά αυτόνομα στα περίπτερα, με τιμή 2 ευρώ.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Το νοικοκύρεμα αρχίζει από τη μακρινή Θεσσαλονίκη

    Στο στόχαστρο των Θεσσαλονικέων μπαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, τον οποίο κατηγορούν για περιορισμό της φωνής της ΕΡΤ3 την Κυριακή των εκλογών.

    Βεβαίως από τις 07.00 έως τις 10.00, το κανάλι θα μεταδώσει έκτακτη εκπομπή, με παρουσιάστρια τη Σύνθια Σάπικα, και σίγουρα θα ακολουθήσει το σταθερό ραντεβού στις 13.00, με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ από τις 14.00 έως τις 16.00 τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη. Μέχρις εκεί.

    Από τις 17.30, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1. Στις 18.00 και στις 00.00 θα μεταδώσει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Ο λόγος είναι αφενός οι οικονομίες κλίμακας και αφετέρου η προσπάθεια τόνωσης της ισχύος του ERTNEWS, που θεωρείται παιδί του Ζούλα.

    Πάντως οι εργαζόμενοι μιλούν για συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη απαξίωση και υποβάθμιση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 από τη διοίκηση τη ΕΡΤ τονίζοντας ότι «η ΕΡΤ3 δεν είναι ούτε θα γίνει δίκτυο αναμετάδοσης προγράμματος του Ertnews».

    Εν τω μεταξύ η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία της με την εταιρεία μέτρησης τηλεθέασης Nielsen για το Ertnews, συμπεριλαμβάνοντας την καταγραφή της μεταχρονολογημένης θέασης της γραμμικής τηλεόρασης.

    Και τέλος, ο Κωνσταντίνος Ζούλας δείχνει να αναθεωρεί τα όνειρά του για κάθοδο στις Ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς προφανώς επειδή προτιμά τη στάνταρ θέση στο Ραδιομέγαρο, αν αποφασιστεί η παραμονή του και με τη νέα κυβέρνηση.

    Πάντως το υπ. Οικονομικών, αποκλειστικός μέτοχος της ΕΡΤ ενέκρινε ποσό ύψους 8,520 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τα οικονομικά έτη 2024 – 2031, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεών της όσον αφορά την απόκτηση δικαιωμάτων τηλεοπτικού προγράμματος.

    Σπύρος Ζαβιτσάνος: Αντί για ΕΡΤ, στην ALTER EGO MEDIA

    Δεν θα οδεύσει τελικά στο Ραδιομέγαρο ο Σπύρος Ζαβιτσάνος ιστορικό στέλεχος επί 30 χρόνια της Nielsen σε Ελλάδα και Κύπρο (πρώην AGB) για να αναλάβει τη θέση που κατέχει προσωρινά επί έναν χρόνο ο Κωνσταντίνος Ζούλας, αυτή του διευθύνοντος συμβούλου.

    Δέχθηκε ήδη την πρόταση να καταλάβει τη θέση του Συμβούλου Στρατηγικής στην ALTER EGO MEDIA (MEGA, ΝΕΑ,ΒΗΜΑ, IN.gr). Και είναι ήδη εκεί.

    Ο Χρήστος Λούλης στη νέα σειρά «Famagusta»

    Έναν δημοσιογράφο, ο οποίος ταξιδεύει στην Κύπρο, από την Αγγλία, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τα 50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και τη μετατροπή της Αμμοχώστου σε πόλη «φάντασμα», θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης στη νέα σειρά «Famagusta» του Mega την οποία συνυπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

    Στη σειρά κεντρικούς ρόλους θα έχουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος κ.ά.

    ΑΝΤ1: Πέφτουν οι υπογραφές για τη συνέχεια του «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια

    Τέλος καλό όλα καλά για τη Ζέτα Μακρυπούλια, που συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1. Θα παρουσιάσει το «Rouk Zouk» ακόμη μια χρονιά, το οποίο θα επανέλθει το Φθινόπωρο αρκετά ανανεωμένο. Η Ζέτα Μακρυπούλια βρίσκεται και σε προχωρημένες συζητήσεις για πρωταγωνιστικό ρόλο σε νέα κωμωδία του καναλιού.

    Γιατί η Μαρία Κορινθίου θέλει ένα βήμα παρακάτω;

    Χωρίς τη Μαρία Κορινθίου στο πλευρό του θα συνεχίσει του χρόνου ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωϊνό» του Mega.

    Η αποχώρηση της Μαρίας Κορινθίου προκειμένου να «πάει παρακάτω» όπως η ίδια δήλωσε, άφησε και πάλι κενή τη θέση της συμπαρουσιάστριας στην εκπομπή «Πρωϊνό» όπως είχε συμβεί και μετά την παραίτηση της Δούκισσας Νομικού όταν εκείνη, στις αρχές της σεζόν έφυγε από την εκπομπή εντελώς αιφνιδίως.

    Συμμαχίες;

    Σε πολύ πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για τη δημιουργία εταιρείας παραγωγής που θα σερβίρει περιεχόμενο σε ΑΝΤ1 και Mega σε ρόλο γέφυρας των εταιρειών παραγωγής ΑΜΤ1 Production και Red Productions, αντίστοιχα.

    Εύη Κουτσαυτάκη: Αναζητώντας τον χαμένο καιρό

    Προσωπικό της στοίχημα έχει βάλει η διευθύνουσα σύμβουλος της ειδήσεις DOT COM Εύη Κουτσαυτάκη την ισχυροποίηση του ενημερωτικού βραχίονα του ΣΚΑΙ TV και ΣΚΑΙ Radio προκειμένου να ανακτήσουν τα εν λόγω Μέσα, το μερίδιο φωνής που απολάμβαναν στο παρελθόν.

    Ο σχεδιασµός για την επόµενη σεζόν στον ενηµερωτικό τοµέα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου θα ξεκινήσει άμεσα με δεδομένα προς το παρόν την πρόθεση του ομίλου να διατηρήσει τους «Αταίριαστους», Ντσούνο και Κούτρα, χωρίς να θυσιάσει τις σχέσεις του με τη Φαίη Σκορδά σε περίπτωση αλλαγής ώρας μετάδοσης της εκπομπής τους.

    Ο Μητσικώστας στο Action24

    Ο Γιώργος Μητσικώστας έρχεται αποκλειστικά στο ACTION 24 με μια εκπομπή που τα βλέπει όλα… αλλιώς. Το «Mitsi VAR» κάθε Παρασκευή στις 21:00 βρίσκει όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις της εβδομάδας από τον πολιτικό, αθλητικό και τηλεοπτικό χώρο και τις περνάει από το αλάνθαστο VAR του. Στο «Mitsi VAR» θα δούμε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση βίντεο με deep fake, πιο ρεαλιστικά από ποτέ και νέα, πολυσυζητημένα πρόσωπα που δεν έχει ξαναμιμηθεί ο Γιώργος Μητσικώστας.

    Η Ράνια Τζίμα μόνη της είναι καλή παρουσιάστρια, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη εξελίσσεται, άθελά της, σε ρόλο

    Ανέβηκε πίστα το τελευταίο διάστημα η Ράνια Τζίμα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega η οποία χαίρει της αποδοχής όλων των στρατοπέδων, νεοφιλελεύθερων και αριστερόστροφων, ενώ εσχάτως οι φαγωμάρα που αναπτύσσεται στο πλατό με τον Γιάννη Πρετεντέρη αποτελεί το νέο talk of the town.

    Την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον ρόλο του… πυροσβέστη όταν σε επίμονη ερώτηση της Τζίμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιάννης Πρετεντέρης τη διέκοψε λέγοντας ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντήσει μετά για να προχωρήσει στο δικό του ερώτημα, του απάντησε έντονα ενοχλημένη “Αλήθεια;” Για να επέμβει ο Αλέξης Τσίπρας και να τους πει χιουμοριστικά, “Μην τσακωθείτε τώρα”!

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί έφυγε ο Λάτσιος από το Open, το νέο βατερλό του Ζούλα και τα ψέματα της Μελιτά, τι συνδέει Σταθόπουλο-Βαρδινογιάννη, όταν η ανιψιά (Σια) ρωτάει τον θείο (Κυριάκο) και το βαθύ λίφτινγκ του Θέμη Αλαφούζου