• Business

    Variety Cruises: υποψήφια για τις 10 καλύτερες εταιρίες θαλάσσιου τουρισμού στον κόσμο

    • NewsRoom


    Μία ελληνική εταιρία ανάμεσα σε πολλές άλλες καταξιωμένες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού είναι υποψήφια ως μία από τις 20 καλύτερες στον κόσμο, σύμφωνα με το USA Today. To πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Variety Cruises είναι επιλογή των αναγνωστών της USA Today σε έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε τώρα και λήγει στις 4 Ιανουαρίου του 2016 όπου και θα επιλεχθούν οι 10 καλύτερες . Στο τιμόνι της εταιρίας με τα 11 σκάφη πολυτελείας  είναι ο  Φίλιππος Βενετόπουλος, συνεχιστής της δυναστείας που δημιούργησε ο παππούς του Διογένης.

    Η έδρα της εταιρίας ήταν και έχει παραμείνει στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν γραφεία στην Αμερική και την Αγγλία και σε άλλες χώρες του κόσμου.Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει ανοίξει τα πανιά της και σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη όπως Αφρική, Σεϋχέλλες, Κούβα, Κόστα Ρίκα, Ιταλία, Cape Verde.Στόχος της εταιρίας είναι η επέκταση σε ακόμα πιο εξωτικούς προορισμούς σε  Αλάσκα και Ινδικό Ωκεανό.

    Ο στόλος της εταιρίας διαθέτει 11πλοία , χωρητικότητας μέχρι 72 επιβατών, τα οποία βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της είναι να ναυπηγηθούν  άλλα δύο πλοία χωρητικότητας έως 99 επιβατών. Αυτοί που προτιμούν το yaught cruising είναι Αμερικανοί αλλά και αρκετοί Άγγλοι και Γερμανοί. Βέβαια, και αυτός ο κλάδος έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα από την κρίση γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κύριος  Βενετόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξη του. Όπως είχε εξηγήσει:

    ” Ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού,όπως και όλοι οι τομείς της Ελληνικής οικονομίας, χτυπήθηκε άσχημα από την κρίση. Παρόλη την ευελιξία που διαθέτουμε, έχοντας την δυνατότητα να μπορούμε να στείλουμε τα πλοία μας σε άλλους προορισμούς τα πράγματα υπήρξαν δύσκολα για δύο κυρίως λόγους:
    Πρώτον, η ζήτηση για τα Ελληνικά μας προϊόντα, τα οποία εκπροσωπούσαν ένα 60% του inventory μας, ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Δεύτερον, το γεγονός ότι είμαστε μία Ελληνική επιχείρηση, έκανε πολλούς από τους τουριστικούς οργανισμούς και τους συνεργάτες μας, να φοβούνται τόσο για το μέλλον της εταιρίας όσο και για την πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή ένωση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός της Ελληνικής Οικονομίας και με το να τρομοκρατούμε τον μελλοντικό τουρίστα με βαρύγδουπες δηλώσεις και κινδυνολογίες δεν καταφέρνουμε τίποτα άλλο παρά μονό να βλάπτουμε το εθνικό μας συμφέρον”.

    Για τις ελληνικές μαρίνες

    Σύμφωνα με τον κ. Βενετόπουλο  “για πλοία σαν τα δικά μας τα οποία είναι μικρά και ευέλικτα σε λιμάνια και μαρίνες, οι παροχές είναι αρκετά καλές. Όμως, για κρουαζιερόπλοια μεγαλύτερου μεγέθους, οι υποδομές είναι από κακές έως ανύπαρκτες. Χρειάζεται να αναβαθμιστούν σε τεράστιο βαθμό τα λιμάνια και οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται, έτσι ώστε να έχουμε μια σημαντική αύξηση στον θαλάσσιο τουρισμό και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες εταιρίες και επισκέπτες καθώς διαθέτουμε μία από τις ωραιότερες, αν όχι την ωραιότερη, χώρες στον κόσμο και όμως δεν είμαστε ικανοί να την αξιοποιήσουμε όσο της αξίζει.”

    Δείτε εδώ την υποψηφιότητα της εταιρίας στο διαγωνισμό της USA TODAY



    ΣΧΟΛΙΑ