• Business

    Βαριά πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

    • NewsRoom

    Παγκράτι


    Πρόστιμα ύψους 5.300 ευρώ έπεσαν την Παρασκευή κατά τους ελέγχους σε επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

    Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, πραγματοποίησε χθες την Παρασκευή ελέγχους σε επιχειρήσεις για την τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού.

    Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.300€ και η ποινή της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε ένα Καταστήμα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επίσης ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 150 προσώπων.

    Τα πρόστιμα στην Αθήνα

    Στον Δήμο Αθηναίων το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες τέσσερις (4) επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 5.000€ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ΚΥΕ (Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) για παράβαση απαγόρευσης ορθίων πελατών, μη τήρηση αποφυγής συνωστισμού και των αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων.

    Πρόστιμο για τα μέτρα και στην Κηφισιά

    Στον Δήμο Κηφισιάς κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο αξίας 300€ λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος/επιχείρησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Κικίλιας: Θα εισηγηθώ τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό τουρισμό

    Κορονοϊός: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στη χώρα από τις 7 Φεβρουαρίου

    ΚΥΑ: Άδεια σε γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό – Ποιος γονέας δικαιούται την άδεια 5 ημερών και πώς θα πληρωθεί



    ΣΧΟΛΙΑ