• Πολιτική

    Βασίλης Κικίλιας: Θα εισηγηθώ τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό τουρισμό

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    «Την επόμενη εβδομάδα θα εισηγηθώ στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό Τουρισμό». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε τα εξής:

    «Θα ζητήσω από την Επιτροπή και τους ειδικούς επιστήμονες να αποφασίσουν πού μπορούμε να χαλαρώσουμε τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος στην επανεκκίνηση του συνεδριακού Τουρισμού».

    Εστιάζοντας στη νέα τουριστική χρονιά ο κ. υπουργός επεσήμανε ότι προβλέψεις για το 2022 είναι τέτοιες, που σε ένα βαθμό, θα μπορούν να αποτελέσουν αντίμετρο και ανάχωμα σε αυτήν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

    «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την 1η Μαρτίου – Εργαζόμαστε για υψηλού επιπέδου Τουρισμό που θα ‘γυρίσει’ εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

    Στην παρέμβασή του ο υπουργός ο κ. υπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα, μετά και το πρόσφατο περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, λέγοντας τα εξής:

    «Κυβέρνηση, κόμματα, διοικήσεις Ομοσπονδιών και συλλόγων, να κλειστούν σε ένα ξενοδοχείο και να λάβουν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, μέσα από μια ‘συμφωνία κυρίων’.

    Ο αθλητισμός είναι χαρά και ευτυχία. Θέλουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, οικογένειες στα γήπεδα και ευχαριστημένο κόσμο, όπως στα γήπεδα του Champions League και του NBA.

    Ένα διαχρονικό πρόβλημα είναι οι υπόγειες διαδρομές μεταξύ εγκληματιών, γκάνγκστερ, και λοιπών “ανθρώπων της νύχτας” με μικρή ισχνή μειοψηφία οπαδών ή κλαμπ ή συνδέσμων.

    Αυτό έχει γίνει με την ανοχή της Πολιτείας, ακόμα χειρότερα με την ανοχή των διοικήσεων ΠΑΕ ή ΚΑΕ, και φυσικά των αρμόδιων φορέων οι οποίοι έχουν διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ελληνικό μπάσκετ.

    Ένα τέτοιο πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο υφυπουργείου Αθλητισμού. Χρειάζεται πολιτική βούληση από όλους. Όχι μόνο από την κυβέρνηση, από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τις διοικήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του επαγγελματικού αθλητισμού και από τους ισχυρούς άνδρες των ΚΑΕ και των ΠΑΕ.

    Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν σε ένα ξενοδοχείο, σε ένα συνεδριακό κέντρο, να λάβουν αποφάσεις, να γίνει μια ‘συμφωνία κυρίων’ και αυτά τα οποία θα ειπωθούν να υλοποιηθούν στο ακέραιο.

    Ως πρώην αθλητής, έχοντας φορέσει και το εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας, πιστεύω ότι η μέση ελληνική οικογένεια θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Αυτός πρέπει να είναι ο φάρος για το πώς πρέπει να προχωρήσει η οργανωμένη Πολιτεία και αυτές τις πρωτοβουλίες θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε συγκεκριμένα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Κικίλιας: Η Ελλάδα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα ασφάλειας προς τους επισκέπτες της

    Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022

    Κικίλιας: Οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν διπλασιασμό των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ