• Business

    Βαρδής Βαρδινογιάννης: Βράβευση για 50 χρόνια αγώνα, ήθους, προσφοράς και επιτυχίας

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Βαρδής και Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Βαρδής και Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Βραβεύτηκε χθες ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης σε κλίμα συγκίνησης, με την παρουσία δεκάδων Ελλήνων επιχειρηματιών και μελών του The Hellenic Initiative, στη 2η Ετήσια Δεξίωση του THI, που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil, σε αναγνώριση της προσφοράς του στο επιχειρείν και τη φιλανθρωπία.

    Στο πλευρό του Βαρδή Βαρδινογιάννη, η σύζυγός του Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τα παιδιά του.

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, παραβρέθηκαν ομογενείς επιχειρηματίες και μέλη του THI, όπως ο Τζορτζ Στάμας, ο Τζων Κουδούνης, Ντιν Μητρόπουλος και ο Πίτερ Πούλος αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι των επενδύσεων και του επιχειρείν όπως ο κ.  Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, αλλά και oι Βασίλης Αποστολόπουλος (Ιατρικό Αθηνών), Θανάσης Παπανικολάου πρώην επικεφαλής της MIG, Πέτρος Τζαννετάκης της Motor Oil, Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κ.α.

    «Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην ιστορία, για την προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν, στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος του The Hellenic Initiative, Τζορτζ Στάμας.

    Με ανθρώπινο πρόσωπο και το κύρος του ηγέτη

    Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αποτελεί έμπνευση όχι μόνο για τις ικανότητες και την επιτυχημένη  50ετή  επιχειρηματική του πορεία, αλλά και το ήθος και τις αξίες του, το πάθος, την ακεραιότητα, την προσφορά, τον πατριωτισμό του. Η επιχειρηματική του πορεία οδηγήθηκε από όραμα, τόλμη, δουλειά και ετοιμότητα για συνεχή εξέλιξη αλλά και από την αγάπη για την οικογένειά του, την Κρήτη και την Ελλάδα.

    Συγκίνησε το βίντεο που παρουσίασε τον σημαντικότερο ίσως εν ζωή Έλληνα επιχειρηματία αλλά και τον άνθρωπο,  με φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του.

    «Ο Βαρδής Ιωάννου Βαρδινογιάννης γεννήθηκε στην Επισκοπή Χανίων, απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων σταδιοδρομεί ως Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικού υπηρετώντας με πίστη και αγάπη για την πατρίδα. Λόγω της βαθιάς του δημοκρατικής συνείδησης το δικτατορικό καθεστώς τον οδηγεί σε αναγκαστική αποστρατεία και για την αντιστασιακή του δράση τον εξορίζει. Αργότερα η ελληνική Πολιτεία τιμά τη δράση του και του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου  Υποναυάρχου.

    Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδερφού του Νίκου, αναλαμβάνει τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας σε δύσκολους καιρούς και συνεχίζει το έργο του με βαθιά αίσθηση καθήκοντος και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Οργανώνει, αναπτύσσει, μεγεθύνει, με όραμα, μεθοδικότητα, εργατικότητα και σκληρούς αγώνες μετατρέπει το μικρό διυλιστήριο λιπαντικών στους Αγίους Θεοδώρους στο σημερινό ηγετικό ενεργειακό όμιλο διεθνούς βεληνεκούς τη Motor Oil τη ναυαρχίδα του ομίλου Βαρδινογιάννη.

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης
    Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Με σταθερά βήματα, στιβαρές επιχειρηματικές αποφάσεις και προσήλωση στο στόχο βλέπει το έργο του να γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα. Πάντα πρωτοπόρος και διορατικός, το 1996 χρονιά σταθμό στην ιστορία του ομίλου, εκσυγχρονίζει την Motor Oil με τη στρατηγική συμφωνία με το Σαουδαραβικό κολοσσό την Aramco, επιτυγχάνοντας η εταιρεία να αποτελεί υπερσύγχρονη ενεργειακή εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών.

    Σήμερα η Motor Oil συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, μισό αιώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας της χώρας, μέσω εξαγωγών, χιλιάδων θέσεων εργασίας, επενδύσεων αλλά και ενεργειακής σταθερότητας. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης βρίσκεται να διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους έχοντας δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από τον πετρελαϊκό, το ναυτιλιακό, τον τραπεζικό τον ξενοδοχειακό τομέα, μέχρι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Με συμμετοχές σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αποτελεί ζωντανό παράδειγμα το ελληνικού ασίγαστου πνεύματος και του επιχειρηματικού δαιμονίου. Όμως παραμένει πάντα σεμνός, γιατί στην καρδιά του είναι βαθιά χαραγμένα τα ιδανικά, οικογένεια, ναυτικό, Κρήτη, πατρίδα. Δύναμή του η οικογένειά του. Υποδειγματικός οικογενειάρχης, πατέρας 5 παιδιών και παππούς. Πάντα στο πλευρό του η συζυγός του Μαριάννα, μια προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, με τεράστιο κοινωνικό έργο και έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης.

    Με ηχηρές δράσεις αλλά και με αθόρυβο έργο απεριόριστης αξίας, με παγκόσμια πολιτιστική και κοινωνική συνεισφορά, ξεχωρίζει για τη σταθερή και ανιδιοτελή προσφορά της στον τόπο και στο κοινό καλό.

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης
    Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ξεκίνησε στα δύσκολα. Όμως ποτέ δεν σταμάτησε να οραματίζεται, ποτέ δεν έπαψε να δουλεύει άπονα. Ευπατρίδης. Πιστεύει στην πολιτική ομοψυχία, την εθνική συνεννόηση για να πάει η χώρα μπροστά. Πιστεύει στη νέα γενιά που γαλούχησε με το ήθος και τις αταλάντευτες αρχές της ζωής του και την καθοδηγεί προσω ολοταχώς για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Από την Κρήτη στον κόσμο, από τις δυσκολίες στους θριάμβους της ζωής. Από τα πάνω και τα κάτω της ιστορίας στο σήμερα, από το ανθρώπινο ζεστό πρόσωπο στο εμπνευστικό κύρος του ηγέτη και του αγωνιστή».

    The Hellenic Initiative

    Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ανάπτυξης που ιδρύθηκε το 2012 για να παρέχει βοήθεια και ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το THI παρέχει ανακούφιση από την κρίση και οικονομική ανάπτυξη μέσω προγραμμάτων στην Ελλάδα. Διαθέτει 38.000 μέλη, ομογενείς από όλο τον κόσμο και τα πρώτα 10 χρόνια από την ίδρυσή της έχει συγκεντρώσει 20 εκ. από τα μέλη της τα οποία και έχει κατευθύνει στις δράσεις της. Στόχος είναι να διπλασιάσει αυτό το ποσό τα επόμενα δέκα χρόνια.

    Peter Poulos, Ecexutive Director Hellenic Initiative

    Διαβάστε επίσης

    Motor Oil: Το «δόγμα» του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η θεαματική αύξηση κατά 16,3% στις περσινές αποδοχές των εργαζόμενων στην εταιρεία

    Motor Oil: Το «κοινωνικό προϊόν» των 1,43 δισ. και ποιες  είναι οι αμοιβές του Βαρδή και του Γιάννη Βαρδινογιάννη

    Η «χρυσή» 10αδα των επιχειρηματιών που αύξησαν τον μετοχικό τους πλούτο κατά 1,4 δισ. το 2022

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ