• Business

    Β. Κάτσος (VNK): Γιατί περιμένει αύξηση των εξαγορών στην ελληνική αγορά – Τι είπε για το deal της Virtus με την Ideal

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Κάτσος στο mononews: Κοντά σε νέες επενδυτικές κινήσεις στις αρχές του 2022

    Βασίλης Κάτσος, VNK Capital


    Την έναρξη νέου κύκλου επενδύσεων προανήγγειλε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής και ιδρυτής της VNK, Βασίλης Κάτσος, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν σημαντικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, όπως αυτή που έκανε χθες το fund Virtus στο οποίο είναι τοποθετημένος επενδυτικά.

    Όπως είπε, η VNK έχει δουλέψει εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα και είναι έτοιμη, ενόψει της σημαντικής αύξησης του αριθμού των εξαγορών και συγχωνεύσεων που αναμένονται στη χώρα το επόμενο διάστημα χάρη και στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. «Θέλουμε να μπορέσουμε να έχουμε μια ζωτική συμμετοχή στις εξαγορές και συγχωνεύσεις…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Στο «μικροσκόπιο» του δραστήριου επιχειρηματία, ο οποίος μέσω της VNΚ έχει επενδύσει στις Innovis (Υγεία), «Παλίρροια» (βιομηχανία τροφίμων), Cafetex (παραγωγή και εμπορία καφέ), την Lamda Development (real estate – λιανεμπόριο) και στο μέγα project του Ελληνικού, βρίσκονται επιχειρήσεις που θέλουν να αλλάξουν και έχουν τη διάθεση, -όπως χαρακτηριστικά είπε- «να τρέξουν το νέο μαραθώνιο που ξεκινάει».

    Αυτή τη στιγμή, σημείωσε «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο για να κάνουμε το άλμα σε μια νέα περίοδο και μια νέα επιχειρηματικότητα, στην οποία οι εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους να αναπροσαρμόσουν τις διαδικασίες τους». «Αυτό που χρειάζεται», πρόσθεσε, «είναι οι εταιρείες να κάνουν υπερβάσεις…», ενώ κλείνοντας υπογράμμισε πως «πρέπει να αποχαιρετίσουμε τον κλασικό τρόπο σκέψης και θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, καινοτόμα, και αποτελεσματικά».

    Να σημειωθεί πως χθες το Virtus, στο οποίο η VNK ήταν από τους αρχικούς επενδυτές, ανακοίνωσε συμφωνία που θα οδηγήσει στην απόκτηση του 47,8% του ομίλου συμμετοχών Ideal. Οι θυγατρικές του οποίου ειδικεύονται στη διανομή λευκών οικιακών συσκευών, προϊόντων πληροφορικής και ψηφιακής ασφάλειας, στην παραγωγή λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνoασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η VNK στο νέο σχήμα που θα προκύψει μετά την ουσιαστική συγχώνευση της Virtus με την Ideal θα κατέχει περίπου το 9%.



    ΣΧΟΛΙΑ