• Business

    Β. Φουρλής (Fourlis): «Δεν έχουν ξεδιπλωθεί πλήρως οι επιπτώσεις της ύφεσης – Στα 48 με 49 εκατ. οι απώλειες τζίρου το α’ εξάμηνο»

    o επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, μιλά όρθιος στο μικρόφωνο

    Βασίλης Φουρλής. CEO ομίλου Φουρλή


    Ικανοποιημένη, δεδομένων των συνθηκών, για την πορεία των αποτελεσμάτων αλλά και τη χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας εμφανίζεται η διοίκηση του ομίλου Fourlis που διαχειρίζεται τα σήματα των ΙΚΕΑ και Intersports στην Ελλάδα.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, οι πωλήσεις τον Μάιο υποχώρησαν μόλις 15%, παρ’ ότι αρκετά καταστήματα του ομίλου ήταν κλειστά, -κάτι που χαρακτήρισε θετικό- ενώ προέβλεψε ότι τον Ιούνιο οι πωλήσεις θα κλείσουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρ’ ότι ακόμη αρκετά καταστήματα είναι ακόμη κλειστά. Ο κ. Φουρλής υπογράμμισε πάντως πως ο όμιλος αναμένεται να χάσει τζίρο περίπου 48 εκατ. ευρώ με 49 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020 λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 στην οικονομική δραστηριότητα.

    Ποσό που αντιστοιχεί σε λίγο πάνω από το 10% του ετήσιου τζίρου ομίλου, με βάση τα αποτελέσματα του 2019.

    Ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης του ομίλου Fourlis σημείωσε πως οι πωλήσεις του ομίλου θα επηρεαστούν περαιτέρω στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς όπως είπε «δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως η επίπτωση της ύφεσης, «το μέγεθος της οποίας θα ξεδιπλωθεί το φθινόπωρο». Και αυτό όπως είπε γιατί «εξαρτόμαστε πλήρως από το διαθέσιμο εισόδημα». Ο κ. Φουρλής πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία θα τελειώσουν νωρίς το 2021 και πως η εταιρεία θα μπορέσει να επανέλθει ξανά σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Ο κ. Φουρλής αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της διοίκησης για την θωράκιση της χρηματοοικονομικής υγείας του ομίλου, λέγοντας πως αμέσως μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού ανέλαβε πρωτοβουλίες τόσο για τη διαχείριση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές όσο και για τη μείωση του κόστους, με έμφαση στα ενοίκια και τη μισθοδοσία. Προσπάθεια που απέδωσαν καρπούς χάρη και στα κυβερνητικά μέτρα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό, τα οποία και αξιοποίησε.

    Σύμφωνα με τον έμπειρο επιχειρηματία, κινήσεις έγιναν και για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πωλήσεων που εκτοξεύθηκαν σε εντυπωσιακά επίπεδα στη διάρκεια της καραντίνας. Δήλωσε μάλιστα υπερήφανος γιατί στο lockdown, η εταιρεία κατάφερε και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστημάτων στα ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

    Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με απαρτία 66,83% ενέκρινε μεταξύ άλλων τη μη διανομή μερίσματος για την χρήση του 2019. Τα κέρδη του 2019 αποφασίσθηκε να μεταφερθούν στη χρήση 2020, προκειμένου να διαφυλαχθεί η χρηματοοικονομική
    επάρκεια και ανάπτυξη του ομίλου στις επιπτώσεις από την πανδημία.



    ΣΧΟΛΙΑ