• Business

    UPS: Περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας – Βουτιά 8% η μετοχή

    • NewsRoom
    Carol Tomé

    Carol Tomé, CEO UPS, (Πηγή: CNBC)


    Υποχωρούσε πάνω από 8% η μετοχή της UPS σήμερα Τρίτη περίπου στις 17:00, καθώς η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ταχυμεταφορών, ανακοίνωσε ότι καταργεί περίπου 12.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφει στην πολιτική πενθήμερης εργασίας από το γραφείο.

    Πέρσι, τα μέλη του συνδικάτου της UPS ψήφισαν υπέρ της έγκρισης μιας δοκιμαστικής σύμβασης, βάζοντας την τελική σφραγίδα στις επίμαχες εργασιακές διαπραγματεύσεις που απείλησαν να διαταράξουν τις παραδόσεις για εκατομμύρια επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

    Σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τρίτης, η διευθύνουσα σύμβουλος Carol Tome ανέφερε ότι με τη μείωση του αριθμού προσωπικού της εταιρείας, η UPS θα εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    «Το 2023 ήταν μια μοναδική και δύσκολη χρονιά και μέσα από όλα αυτά παραμείναμε επικεντρωμένοι στον έλεγχο όσων μπορούσαμε να ελέγξουμε, παραμείναμε στη στρατηγική και ενισχύσαμε τα θεμέλια μας για μελλοντική ανάπτυξη», ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος Carol Tomé.

    «Θα προσαρμόσουμε τον οργανισμό μας στη στρατηγική μας και θα ευθυγραμμίσουμε τους πόρους μας με ό,τι είναι εξαιρετικά σημαντικό», συμπλήρωσε.

    Ο “γίγαντας” των μεταφορών αναμένει έσοδα από 92 έως 94,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet προβλέπουν έσοδα 95,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο κολοσσός κατέγραψε επίσης έσοδα δ’ τριμήνου ύψους 24,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 25,31 δισεκατομμύρια δολάρια και πτώση 7,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Τα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο μειώθηκαν περισσότερο από το μισό στα 1,61 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,87 δολάρια ανά μετοχή, από 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,96 δολάρια ανά μετοχή.

    Σε προσαρμοσμένη βάση, τα τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,47 δολάρια, λίγο πάνω από τη μέση εκτίμηση, σύμφωνα με την FactSet.

    Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε αύξηση κατά 1 σεντ στο τριμηνιαίο μέρισμα στα 1,63 δολάρια ανά μετοχή, καταβλητέο στις 8 Μαρτίου στους μετόχους του.

    Πηγή; AP

    Διαβάστε επίσης: 

    Γερμανία: Προς απεργία την Πέμπτη 25.000 εργαζόμενοι στα αεροδρόμια

    Aramco: Γιατί «παγώνει» ξαφνικά τα σχέδια αύξησης παραγωγής πετρελαίου

    Διαγωνισμός του ομίλου Grimaldi με έπαθλο 50.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ