• Ναυτιλία

    Διαγωνισμός του ομίλου Grimaldi με έπαθλο 50.000 ευρώ

    O Ομιλος Grimaldi με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα

    O Ομιλος Grimaldi με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα


    Το διεθνές δημοσιογραφικό βραβείο Mare Nostrum Awards, που ανακοινώθηκε από το περιοδικό Grimaldi Mare Nostrum, φτάνει στη 16η έκδοσή του.

    Για να προσαρμοστούν στην εξέλιξη του παγκόσμιου πλαισίου της ναυτιλίας και, ταυτόχρονα, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που εμπνέει όλες τις δράσεις του Ομίλου Grimaldi, διευρύνθηκαν οι πολιτιστικοί σκοποί του Βραβείου και το συνδεδεμένο θεματικό φάσμα των έργων που εξετάζονται.

    Ως εκ τούτου, θα ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα έγγραφα:

    1. θα προωθήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους Διαδρόμους της Θάλασσας, μια έγκυρη περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική λύση στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων·

    θα επικεντρωθούν στην προώθηση και αξιοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών στη Μεσόγειο για τουριστικούς σκοπούς· θα αναδείξει τα οφέλη για την υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που δημιουργεί η πεφωτισμένη θαλάσσια επιχειρηματικότητα.

    Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα μπορούν επομένως να διαδώσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι θαλάσσιες συνδέσεις, που πραγματοποιούνται με σύγχρονα, ασφαλή και γρήγορα πλοία, από οικονομική, τουριστική, περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη.

    2. Προϋποθέσεις συμμετοχής

    Στο Βραβείο μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, δημιουργοί βίντεο και γενικά συγγραφείς που θα έχουν ασχοληθεί με τα θέματα που περιγράφονται στη θεματική περιοχή, μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου 2023 και 15 Απριλίου 2024.

    Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε συγγραφείς που κατοικούν στην Ευρώπη, Τυνησία και Μαρόκο και μπορούν να παρουσιάσουν τα έργα τους στα ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, καταλανικά, γαλλικά ή ελληνικά.

    Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε δημοσιογραφικές υπηρεσίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές υπηρεσίες, φωτογραφικά ρεπορτάζ, καθώς και οικονομοτουριστικές έρευνες που κρίνονται από την κριτική επιτροπή ότι συμπίπτουν με τους θεσμικούς στόχους του Βραβείου. Οι εργασίες που αποτελούνται από απλές συνεντεύξεις με έναν μόνο συνομιλητή δεν θα ληφθούν υπόψη.

    3. Μέσα μαζικής ενημέρωσης

    Τα έργα αποκαλύπτονται, στις γλώσσες που αναφέρονται παραπάνω, μέσω: – εθνικές εφημερίδες και περιοδικά (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών εκδόσεων)· – εθνικές εκδόσεις και ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις για τις μεταφορές, την οικονομία και τον τουρισμό· – πύλες τεκμηρίωσης και περιβάλλοντος· – πρακτορεία ειδήσεων· – Εθνικοί και τοπικοί ραδιοφωνικοί και/ή τηλεοπτικοί φορείς· – περιοδικά φωτογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας· – ιστολόγια ταξιδιού και τουρισμού.

    4. Πώς να συμμετάσχετε

    Η συμμετοχή στο Βραβείο είναι δωρεάν, αλλά δεν επιτρέπεται σε εργαζόμενους ή συνεργάτες εταιρειών του Ομίλου Grimaldi. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστείλουν τις συμμετοχές τους, με υπογεγραμμένη συνοδευτική επιστολή στη Γραμματεία Διοργάνωσης Βραβείων, σε ψηφιακή μορφή (αρχείο Word) μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] και σε πρωτότυπη μορφή, έως τις 30 Απριλίου 2024.

    5. Φιλοξενία στους ανταγωνιστές

    Για να ενθαρρύνουν την απόκτηση πληροφοριών και άμεσων εμπειριών, χρήσιμες για την επεξεργασία των έργων τους, στους συγγραφείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα βραβεία Mare Nostrum θα προσφερθεί ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής σε ένα από τα πλοία που δραστηριοποιούνται με τα εμπορικά σήματα Grimaldi Lines, Minoan Lines και Trasmed. GLE και σε υπηρεσία μεταξύ Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας.

    Το ταξίδι πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 31 Μαρτίου 2024, κατόπιν αιτήματος διαθεσιμότητας στη Γραμματεία Διοργάνωσης του Βραβείου.

    6. Βραβείο

    Το έπαθλο είναι 50.000 ευρώ καθαρά χωρισμένο σε πέντε έπαθλα των 10.000 ευρώ καθαρά το καθένα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο αριθμός των βραβείων θα μπορούσε να αυξηθεί (όχι περισσότερα από οκτώ), τηρώντας πάντα τα όρια του χρηματικού έπαθλου του διαγωνισμού. Τα βραβεία θα καθοριστούν και θα απονεμηθούν σύμφωνα με την αδιαμφισβήτητη κρίση της κριτικής επιτροπής.

    7. Κριτική επιτροπή

    Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου, υπό την προεδρία του δημοσιογράφου Bruno Vespa, αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας. Γραμματέας της κριτικής επιτροπής είναι ο Sergio Luciano, διευθυντής του περιοδικού Grimaldi Magazine Mare Nostrum.

    Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και δεν υπόκεινται σε έφεση. Οι λόγοι της ανάθεσης θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής.

    8. Απονομή

    Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί σε τόπο και ημερομηνία που θα καθοριστεί, με τη δέσμευση των μελών της κριτικής επιτροπής και των νικητών να παρευρεθούν προσωπικά στην εκδήλωση.

    Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα κοινοποιηθούν έγκαιρα στους νικητές. 9. Δεσμεύσεις Το περιοδικό Grimaldi Mare Nostrum διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει τα έργα των νικητών.

    Επομένως, όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν να χρησιμοποιούν και να δημοσιεύουν τα άρθρα ή τις υπηρεσίες που αποστέλλονται ή μέρος αυτών, διατηρώντας το δικαίωμα να αναφέρονται ως συγγραφείς.

    Η Οργανωτική Γραμματεία του Βραβείου διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει πρωτότυπα αντίγραφα των συμμετοχών του διαγωνισμού. 10. Γραμματεία Διοργάνωσης Βραβείου Chiara Palmiero – τηλ. +39 081 496677 – e-mail: [email protected] Via Marchese Campodisola, 13 – 80133 Νάπολη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Sea Jets: Συνεχίζει τις αγορές ταχυπλόων πλοίων ο Μάριος Ηλιόπουλος – Θα δρομολογήσει φέτος άλλα 5 πλοία

    ZIM: Πώς οι επιθέσεις των Χούτι μετέτρεψαν τη ναυτιλιακή σε «μηχανή μετρητών»

    Συνεργασία για την έρευνα του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου και του University of Central



    ΣΧΟΛΙΑ