• Business

    UBS: Η μετοχή της κάλυψε τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδα – Διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η μετοχή της UBS κατάφερε να “σβήσει” σχεδόν όλες τις απώλειες που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ενώ η επαναγορά ομολόγων που ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ενίσχυσε την πεποίθηση ότι η ιστορική εξαγορά της Credit Suisse θα είναι απολύτως θετική για την τράπεζα.

    Η ελβετική τράπεζα ηγείται των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών αυτή την εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα αμβλύνθηκαν μετά την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές κέρδισαν έως και 3,6% φτάνοντας στα 20,12 ελβετικά φράγκα την Τετάρτη, ωστόσο, στη συνέχεια γύρισε σε αρνητικό έδαφος σημειώνοντας πτώση άνω του 3%.

    Σημειώνεται ότι από την περασμένη Κυριακή που ανακοινώθηκε το deal, ο τίτλος της UBS καταγράφει κέρδη σχεδόν 14%. Αντίστοιχη βελτίωση σημειώνουν και τα ομόλογα της τράπεζας, με τις τιμές να ανακτούν ένα μέρος των πρόσφατων απωλειών, κερδίζοντας 1 έως 5 σεντς σε σχέση με τα χαμηλά της Δευτέρας.

    UBS Post-Deal Gains Gather Pace
    Η μετοχή της UBS έχει καλύψει τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας

    Προς το παρόν η ελβετική τράπεζα φαίνεται ότι ωφελείται από την προοπτική εξοικονόμησης δαπανών αλλά και την δραστική βελτίωση του κλίματος, μετά την αποτροπή της κατάρρευσης της Credit Suisse.

    Στην αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης φαίνεται ότι συμβάλλει και η προσφορά επαναγοράς ομολόγων, αξίας 2,75 δισ. ευρώ, που εκδόθηκαν λίγες ημέρες πριν τη διάσωση της Credit Suisse.

    «Τα κέρδη της UBS αντανακλούν την άποψή μας ότι αυτή μπορεί να είναι ευνοϊκή συμφωνία για την UBS μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, η αστάθεια θα παραμείνει στον ευρωπαϊκό τραπεζικό χώρο», δήλωσε ο Johann Scholtz, αναλυτής μετοχών στην Morningstar Inc.

    Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών σταθεροποιούνται επίσης από το selloff που πυροδότησαν τα προβλήματα στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ και την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, μετά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει για να προστατεύσει το ευρύτερο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα ύψους 2,75 δισ. ευρώ που εξέδωσε λίγο πριν την εξαγορά της Credit Suisse

    S&P: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της UBS



    ΣΧΟΛΙΑ