• Business

    UBS: Προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα ύψους 2,75 δισ. ευρώ που εξέδωσε λίγο πριν την εξαγορά της Credit Suisse

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η UBS Group προσφέρεται να επαναγοράσει ομόλογα αξίας 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,96 δισ. δολαρίων) που εξέδωσε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει την εξαγορά της Credit Suisse.

    Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας καλεί τους κατόχους των senior μη εξασφαλισμένων τίτλων που λήγουν τον Μάρτιο του 2028 και τον Μάρτιο του 2032, να παραδώσουν τα χρεόγραφα και να λάβουν μετρητά, αναφέρει το Bloomberg.

    «Φαίνεται δίκαιο και λογικό να αφήνουμε τους επενδυτές να σκεφτούν δύο φορές εάν χρειάζεται να επανεξετάσουν τους κινδύνους, κάτι που είναι χρήσιμο για τη στήριξη του κλίματος γενικότερα, αν όχι άμεσα», δήλωσε ο Gary Ng, οικονομολόγος στη Natixis SA.

    Η τράπεζα προχωρά σε αυτή την κίνηση επικαλούμενη «τις έκτακτες εταιρικές κινήσεις της 19ης Μαρτίου», ημέρας που συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια της Credit Suisse.

    Η προσφορά ανοίγει στις 22 Μαρτίου, με την πρώτη προθεσμία λήξης να ορίζεται για την 28η Μαρτίου και την τελική προθεσμία λήξης στις 4 Απριλίου, ανακοίνωσε η τράπεζα.

    «Ο εκδότης αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ως αποτέλεσμα της ψύχραιμης εκτίμησης των τελευταίων εξελίξεων και της μακρόπνοης δέσμευσής του προς τους επενδυτές του», αναφέρει η ανακοίνωση της UBS.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    S&P Global Ratings: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούν να ξεπεράσουν τις αναταράξεις στις αγορές

    S&P: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της UBS

    Ξεφορτώνονται τα ομόλογα ΑΤ1 οι επενδυτές, παρά τις διαβεβαιώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ