• Business

    Τζουλιάνα Τσουκαρίδη: Η δεύτερη γενιά της Paperpack σε “συσκευασία δώρου”


    Το όνομα “Τσουκαρίδης” είναι συνδεδεμένο εδώ και δεκαετίες με τον χώρο των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων, της κυτιοποιίας και της συσκευασίας. Η κόρη του επιχειρηματία Γιάννη Τσουκαρίδη, Τζουλιάνα, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της και στηρίζει έμπρακτα την Paperpack-Τσουκαρίδης.  Γι΄αυτό και βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη και αγοράζει μετοχές της εισηγμένης. Αυτό έπραξε το τελευταίο διάστημα, με την αγορά 68.451 κοινών μετοχών συνολικής αξίας 79.403,16 ευρώ. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε συναλλακτική αφύπνιση την μετοχή, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών και θεαματική αντίδραση έως 8,70% στα 1,25 ευρώ.

    Τζουλιάνα Τσουκαρίδη, ετών 33, Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Paperpack-Tσουκαρίδης
    Τζουλιάνα Τσουκαρίδη, ετών 33, Εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. Paperpack-Tσουκαρίδης

    Η 33 χρονη Τζουλιάνα Τσουκαρίδη κατέχει τη θέση Συμβούλου – Εκτελεστικού Μέλους στο Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο και στα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας ανέρχεται κοντά στο 3%. Το ποσοστό αυτό, στην ουσία, δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί η εταιρεία της ανήκει στο 100%. Ως μοναχοπαίδι του Γιάννη και της Βεατρίκης Τσουκαρίδη, έχει την ευθύνη της συνέχειας  μιας οικογενειακής “υπόθεσης”.

    Tsoukaridi juliana

    Έχοντας το θεωρητικό υπόβαθρο, ως Πτυχιούχος του Αγγλικού Πανεπιστημίου City University με Bachelor in Business Studies και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών MSC in Management Science από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο Cass Business School, η Τζουλιάνα Τσουκαρίδη , έφερε νέο αέρα στη διοίκηση της εισηγμένης. Ακολουθώντας τις συμβουλές του μέντορά της, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο της τον πατέρα, μαθαίνει και εξελίσσεται μέρα με την ημέρα.

    tsoukaridi

    Μια ματιά στα “προφίλ” που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η φιλόδοξη businesswoman, είναι αρκετή για να καταλάβεις ότι της αρέσουν τα ταξίδια, λατρεύει το σκι, είναι η “ψυχή” της παρέας, έχει χιούμορ, αγαπάει τα ζώα και είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Σε γενικές γραμμές, συμπεραίνεις με ευκολία ότι η ζωή της δεν “σταματάει” στην δουλειά.

    tsoukaridi juliana

    Ίσως αυτό να λειτουργήσει και σαν “εργαλείο” για την επιτυχία. Αυτό είχε πει και ο πατέρας της, σε παλαιότερη συνέντευξη του, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το ποιο είναι το σημαντικότερο όπλο που πρέπει να διαθέτει ένας νέος άνθρωπος που ξεκινά σήμερα την επιχειρηματική του δράση. Ο Γιάννης Τσουκαρίδης είχε απαντήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: « Η καλή προσωπική ζωή. Στην προσπάθεια του νέου ανθρώπου καθοριστικό ρόλο θα παίξει τόσο η προσωπική του ζωή όσο και η οικογενειακή του ευτυχία. Πέραν της επαγγελματικής καταξίωσης υπάρχει και η οικογενειακή ευτυχία. Μεταξύ αυτών όμως θα πρέπει να υπάρχει ισόρροπη σχέση, καθώς δεν είναι δυνατή η επιτυχία στον ένα τομέα μόνο».

    tsoukaridi

    Ιδιαίτερη αγάπη έχει στο νησί των ανέμων, όπου διαθέτει ένα υπέροχο σπίτι στον Άγιο Λάζαρο, ακριβώς πάνω από τον κόλπο της Ψαρρούς. Τα πάρτι της οικογένειας έχουν αφήσει ιστορία. Συγκεκριμένα το 2003, στην Ψαρρού, ο Γιάννης Τσουκαρίδης γιόρτασε τα γενέθλιά του, ένα από τα τελευταία Σαββατοκύριακα του Αυγούστου. Το παρόν είχαν δώσει  καλοί φίλοι του εορτάζοντα και θαμώνες της Μυκόνου, μεταξύ άλλων, ο Κώστας με τη Χριστιάνα Καίσαρη, ο Σωκράτης με την Ελένη Κόκκαλη . Η βραδιά ξεκίνησε με κοκτέιλ και τελείωσε με χορό υπό το φως του φεγγαριού του Αυγούστου.

    tsoukaridi

    Οικογενειακή υπόθεση

    Οι “ρίζες” της Paperpack-Tσουκαρίδης βρίσκονται στην Σμύρνη. Εκεί ο πάππους της, είχε στήσει το πρώτο τυπογραφείο, το οποίο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του ’22 μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Σωκράτους και αργότερα στην οδό Γενναδίου. Ο Γιάννης Τσουκαρίδης ανέλαβε δράση στο τυπογραφείο το 1973, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ καθώς και τη θητεία του στο πολεμικό ναυτικό. Σαράντα τρία χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα να μπει η επόμενη γενιά στα πράγματα.  Τον Ιούνιο του 2009 εντάσσεται στο Δ.Σ. η όμορφη κόρη του, Τζουλιάνα Τσουκαρίδη.



    ΣΧΟΛΙΑ