• Business

    Τζεφ Μπέζος: Ολοκλήρωσε σε έντεκα λεπτά την πτήση του στο διάστημα

    Τζεφ Μπέζος: Ολοκλήρωσε σε έντεκα λεπτά την πτήση του στο διάστημα

    Τζεφ Μπέζος


    Την καλύτερη ημέρα της ζωής του έζησε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την πτήση του στο διάστημα με τον πύραυλο New Shepard, της δικής του εταιρείας Blue Origin.

    Η πτήση διήρκησε μόλις έντεκα λεπτά, με τον Μπέζος και την ομάδα του να μένουν σε μηδενική βαρύτητα 3-4 λεπτά.

    Ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο δεύτερος επιχειρηματίας μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, που πέταξε στο διάστημα. Μάλιστα κατά την προσγείωση, ο Τζεφ Μπέζος αναφώνησε πως ήταν «η καλύτερη ημέρα της ζωής του». Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του πυραύλου New Shepard εκτοξεύθηκαν στο διάστημα από την έρημο του δυτικού Τέξας και επέστρεψαν στη Γη περίπου 11 λεπτά αργότερα.

    Ο πύραυλος προσγειώθηκε ομαλά περίπου επτά λεπτά μετά την απογείωση. Το σκάφανδρο με τους αστροναύτες προσγειώθηκε με αερόστατα λίγα λεπτά αργότερα. Σε αυτό το σύντομο διαστημικό ταξίδι, μαζί με τον Τζεφ Μπέζος ήταν ο αδελφός του Μάικ, η 82χρονη Γουόλι Φανκ καθώς και ο 18χρονος Όλιβερ Ντεμέν από την Ολλανδία.

    «Αυτό ήταν απίστευτο, ήταν απίστευτο» φώναξε ο Μπέζος από την κάψουλα, προσθέτοντας ότι «με εξέπληξε πόσο εύκολο ήταν η μηδενική g, εξαιρετικά φυσικό» με τον Μαρκ να συμπληρώνει ότι ήταν «σαν κολύμπι».



    ΣΧΟΛΙΑ