• Business

    TUI: Άλμα 9% για τη μετοχή μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και τις ευοίωνες προβλέψεις

    • NewsRoom
    Sebastian Ebel, CEO της TUI

    Sebastian Ebel, CEO της TUI


    Άλμα πάνω από 9% σημειώνουν οι μετοχές της TUI, μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας για στροφή προς τα αυξημένα καθαρά κέρδη το οικονομικό έτος 2023, τα έσοδα ρεκόρ και τη δήλωση ότι αναμένει αύξηση εσόδων για το επόμενο έτος κατά τουλάχιστον 10%.

    Ο ταξιδιωτικός κολοσσός, ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι περιμένει τα λειτουργικά κέρδη να σημειώσουν άλμα 25% στη συνέχεια καθώς η ζήτηση για διακοπές, κρουαζιέρες και ξενοδοχεία παραμένει ισχυρή.

    Η εισηγμένη στο Λονδίνο γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι η ζήτηση συνεχίζεται, με τις κρατήσεις για τον χειμώνα 2023-24 να αυξάνονται κατά 11% και τις μέσες τιμές να είναι κατά 5% υψηλότερες.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι το 56% του χειμερινών ταξιδιών και το 14% των θερινών έχουν πουληθεί, ενώ οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 13% με μέσες τιμές 4% υψηλότερες.

    Τα καθαρά κέρδη για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 305,8 εκατ. ευρώ (330,2 εκατ. δολάρια) έναντι ζημιών 277,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

    Τα κέρδη προ φόρων και τόκων ήταν 999,3 εκατ. ευρώ έναντι 320,0 εκατ. ευρώ πέρσι.

    Τα κέρδη EBIT  ήταν 977,2 εκατ. ευρώ έναντι 408,7 εκατ. ευρώ.

    Για το επόμενο έτος, η TUI αναμένει αύξηση των υποκείμενων EBIT τουλάχιστον κατά 25%, με μεσοπρόθεσμο στόχο τα υποκείμενα κέρδη να αυξηθούν κατά 7% έως 10%.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 20,665 δισεκατομμύρια ευρώ από 16,54 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σκέψεις για διαγραφή από το LSE

    Την ίδια στιγμή η εταιρεία σκέπτεται να εγκαταλείψει το χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά από πιέσεις από τους μετόχους.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι εξετάζεται από επενδυτές το εάν η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) είναι ακόμη «βέλτιστη και συμφέρουσα».

    Η Tui – η οποία έχει την κύρια εισαγωγή της στο Λονδίνο και μια δευτερεύουσα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας – ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε «αξιοσημείωτη μεταφορά ρευστότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία» στη μετοχική της ιδιοκτησία.

    Τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να διαγραφεί από το LSE και να αλλάξει σε κύρια την εισαγωγή της στην αγορά MDax της Γερμανίας, η οποία είναι ο δείκτης κάτω από τον Dax.

    Ο όμιλος μάλιστα προτείνει να διεξαχθεί ψηφοφορία των μετόχων για το θέμα στην ετήσια γενική συνέλευση στις 13 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

    Το σχέδιο θα χρειαστεί την υποστήριξη τουλάχιστον του 75% των ψήφων των επενδυτών, προκειμένου να εγκριθεί.

    Πηγή: WSJ

    Διαβάστε επίσης: 

    IDEAL Holdings: Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έκδοση ΚΟΔ έως €100 εκατ.

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Ιδρύει την Capital Offshore και αγοράζει επτά πλοία της Standard Supply

    ΕΛΓΟ Δήμητρα: Προσωρινός πρόεδρος ο Σέρκο Χαρουτουνιάν



    ΣΧΟΛΙΑ