• Business

    Κατατέθηκε τροπολογία που ορίζει τι σημαίνει Δελτίο για το Φόρο Παίκτη


    Προκειμένου να είναι δυνατό να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για που ορίζει τις κλίμακες φόρου παίκτη, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή τροπολογία, που καθορίζει τί σημαίνει Δελτίο.

    Ο ακριβής ορισμός της έννοιας του «δελτίου», είναι απολύτως απαραίτητος και αναγκαίος πριν προβούν οι εταιρείες στις απαραίτητες τεχνικές αλλαγές και προσαρμογές των πληροφοριακών τους συστημάτων που απαιτείται προκειμένου να ξεκινήσει να αποδίδεται από 1/7/2021.

    Όπως αναφέρει η τροπολογία “δελτίο σημαίνει ένα ή περισσότερα στοιχήματα που κατατίθενται από τον παίκτη στο ίδιο χρονικό σημείο”.

    Ως προς την παικτική συνεδρία, περιγράφεται ως το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ο παίκτης εισάγει την ατομική κάρτα παίκτη σε παιγνιομηχάνημα ή από τη στιγμή που συνδέεται με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα ενός διαδικτυακού παρόχου μέχρι που την εξάγει.

    Σημειώνεται επίσης ότι ποσοστό των εσόδων από την συγκεκριμένη κατηγορία φόρων χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων κατόπιν σχετικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αθλητισμού ενώ με την ίδια απόφαση, μπορούν να καθορίζονται οι δικαιούχοι, ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

    Σημειώνεται επίσης στην τροπολογία, ότι κατ΄εξαίρεση για το 2021 το ποσοστό των εσόδων που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων, είναι ανεκχώρητο, ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου, ή τρίτων και κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση. Η εισφορά δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους τις περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ