• Business

    Φόρος παίκτη: Καταγγελία για κρατική ενίσχυση στην Κομισιόν έκανε η Betting and Gaming Council


    Καταγγελία για κρατική ενίσχυση στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν,  για την αναθεώρηση στον φόρο παίκτη, έχουν ήδη καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες Betting and Gaming Council (μέλη της οποίας είναι οι εταιρείες Entain (πρώην GVC) και η  bet365).

    Tην καταγγελία κατέθεσε η BGC και σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία βασίζεται στο γεγονός, ότι η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου παίκτη έγινε για να ενισχυθούν μέσω των εσόδων αυτών οι ελληνικές αθλητικές ομάδες, που είναι ιδιωτικές εταιρείες.

    Υπενθυμίζεται, ότι η εφαρμογή του νέου νόμου θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, μετά την μικρή παράταση που πήρε από την αρχική ημερομηνία που είχε αποφασιστεί να εφαρμοστεί.  Η εφαρμογή του νέου τρόπου,  μετατέθηκε για την 1η Ιουλίου 2021, αφού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 60 του 4622/2019 «κάθε ρύθμιση που επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο την επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται σε ισχύ είτε την πρώτη Ιανουαρίου είτε την πρώτη Ιουλίου εκάστου έτους».

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες,  προκειμένου να εμποδιστεί η εφαρμογή του νόμου, υπάρχουν συζητήσεις για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στην Ελλάδα.

    Μέρος των εσόδων  θα χρηματοδοτήσουν τις αθλητικές ομάδες

    Υπενθυμίζεται ότι, το άρθρο 57 του νόμου «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»,  με το οποίο αναθεωρήθηκε ο τρόπος υπολογισμού του φόρου παίκτη  προβλέπει ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση των αθλητικών ομάδων.

    Όπως αναφέρει η νέα διάταξη, ποσοστό των εσόδων, από αυτή την κατηγορία φόρων, θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση, αθλητικών ομάδων, κατόπιν κοινής υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ίδια απόφαση θα καθορίζει τους δικαιούχους και τον τρόπο κατανομής της χρηματοδότησης με κάθε λεπτομέρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ