• Business

    Τριγμοί στον ελληνικό τουρισμό από την κρίση στην Thomas Cook

    • NewsRoom


    Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Thomas Cook, η οποία αναζητεί τρόπους για τη «σωτηρία» της την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση με το μεγαλύτερο μέτοχό της και τους πιστωτές, μετά το αίτημα των τελευταίων να βρεθούν έξτρα κεφάλαια ύψους 200 εκατ. λιρών.

    Μια πιθανή χρεοκοπία ενός εκ των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων θα επέφερε κλυδωνισμούς στο ευρωπαϊκό τουριστικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν θα έμενε ανεπηρέαστος ο ελληνικός τουρισμός.

    Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 2018 στην Ελλάδα αυξήθηκε το τουριστικό ρεύμα χάρη στην Thomas Cook κατά 3 εκατ. τουρίστες, γεγονός που κατέταξε τη χώρα μας  στη δεύτερη πιο σημαντική αγορά, μετά την Ισπανία.

    Η εταιρεία προωθεί κάθε χρόνο στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα σε κεφαλαιουχικές επενδύσεις και λειτουργικές δαπάνες περίπου 150 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη και σε άλλα νησιά.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία των ξενοδόχων για τις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό»

    «Είτε σε μικρό, είτε σε μεγαλύτερο ποσοστό, το 80% των ξενοδοχείων έχει συνεργασία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει θετική κατάληξη, γιατί οι απώλειες για τον τουρισμό θα είναι τεράστιες. Νομίζω ότι με μεγάλη ευκολία θα μπορούσα να πω, ότι θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό, κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ