• Business

    Το μεζεδοπαντοπωλείο ERGON έρχεται στο Σύνταγμα


    Το πρώτο μεζεδοπαντοπωλείο ERGON στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται να ανοίξει τους επόμενους μήνες , στο Σύνταγμα ενώ μέσα στο 2016 προγραμματίζονται ακόμη 2 καταστήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις. Σήμερα τα καταστήματα ERGON είναι 10, από τα οποία τα 7 είναι στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σκιάθος, Πάρος, Λευκάδα,Ρόδος, Κηφισιά) και τα 3 σε ΗΠΑ ( Μαϊάμι), Βέλγιο και Αγγλία.

    douzis

    Το Μεζεδοπαντοπωλείο Έργον, των αδερφών Θωμά και Γιώργου Δούζη, είναι μία συλλογή ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε υψηλή ποιότητα που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαμβάνουν επι τόπου τους ελληνικούς μεζέδες σε πρωτότυπες συνταγές .
    Όπως αναφέρει ο Θωμάς Δούζης, επικεφαλής της εταιρείας, στο F&B daily, από το 2008 πόυ ξεκίνησε μέχρι σήμερα, τα μεγέθη της κινούνται σταθερά αυξητικά αφού προστίθενται συνεχώς νέα σημεία στην αλυσίδα ενώ συστηματικά αυξάνεται και ο αριθμός των κωδικών που εμπορεύεται σε λιανική και χονδρική.
    «Η αύξηση που είχαμε το 2015 ήταν 40% από το 2014 και ο τζίρος μας έφτασε τα 8 εκ. ευρώ, ενώ για φέτος περιμένουμε αύξηση 30% αφού θα αρχίσουν να αποδίδουν τα νέα καταστήματα που δημιουργήθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και τα νέα σημεία του 2016».
    ergon-thumb-large
    Το 2015 προστέθηκαν τρία νέα σημεία στην αλυσίδα ERGON στη Θεσσαλονίκη, την Πάρο και το Μαϊάμι. «Η αγορά της Αμερικής είναι ιδιαίτερα δύσκολη σημειώνει ο κ. Δούζης, καθώς πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα για το ελληνικό φαγητό..ενώ είναι πολύ δύσκολα και τα Logistics..».
    Κάθε χρόνο ανακυκλώνεται το 12% των προϊόντων με προσθήκες νέων γεύσεων και απόσυρση παλαιότερων. Στόχος της ERGON είναι να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία στην Ελλάδακαι το εξωτερικό μέσα από μια γκάμα Μεσογειακών προϊόντων που κατασκευάζονται με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με προστιθέμενη αξία που πρσφέρει η αισθητική τους παρουσία και γαστρονομία.
    Συνολικά από το κατάστημα περνάνε 3.000 κωδικοί προϊόντων από τους οποίους οι 600 είναι λιανικής. Η ERGON δίνει τα προϊόντα της και σε ένα δίκτυο χονδρική 300 σημείων το οποίο αυξάνεται όποτε δημιουργείται νέο κατάστημα, καθώς το κάθε κατάστημα αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της χονδρικής. Μέσω χονδρικής τα προϊόντα ERGON έχουν παρουσία και στο εξωτερικό σε Γαλλία, Κύπρο, Λουξεμβούργο,Σερβία, Πολωνία , Γερμανία.



    ΣΧΟΛΙΑ