• Business

    Το χρονοδιάγραμμα και τα έργα για την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου από τη Reds της Ελλάκτωρ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    μωραιτης reds

    Γιάννης Μωραΐτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος REDS


    Η παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου θα ξεκινήσει 1/1/21 αφού προηγουμένως (31/12/20) παραληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) η Μαρίνα με την καταβολή από την Ελλάκτωρ τμήματος του εφάπαξ ποσού (30 εκατ. ευρώ).

    Η Εταιρεία Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου που έχει συσταθεί από την Ελλάκτωρ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, εντός 28 μηνών θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση των έργων που θα γίνουν (κατάθεση μελετών 2ου σταδίου χωροθέτησης και οικοδομική άδεια) και ακολούθως εντός 20 μηνών θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπλαση της Μαρίνας. Στο μεταξύ η Μαρίνα θα λειτουργεί υπό τη διαχείρισή της.

    Στο μεταξύ η θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου για τα ακίνητα Reds υπέγραψε σύμβαση Μελέτης – Κατασκευής με τη συνδεδεμένη εταιρεία Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου (θυγατρική της Άκτωρ Παραχωρήσεις) για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης, του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης.

    Επικεφαλής της Εταιρείας Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου είναι ο Γιάννης Μωραϊτης, διευθύνων σύμβουλος της Reds.

    Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Reds ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των Εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έχει οριστεί σε 48,3 εκατ. ευρώ και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου.

    Η Ελλάκτωρ έχει δεσμευτεί ότι θα επενδύσει στην ανάπλαση της Μαρίνας περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο δημόσιο είναι 57,5 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία).

    Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες με ευθύνη της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) για την πυρασφάλεια, απομακρύνονται ή γκρεμίζονται διάφορες μη αδειοδοτημένες πρόχειρες κατασκευές με τη Reds να έχει αναλάβει τη βελτίωση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ώστε η Μαρίνα να παραληφθεί όπως συμφωνήθηκε στις 20 Μαΐου κατά την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης για 40 έτη (με δυνατότητα επέκτασης για 10 επιπλέον έτη).

    Μεταξύ των κατεδαφίσεων που γίνονται είναι και του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα που πρωταγωνίστησε τις προηγούμενες δεκαετίες στο χώρο της διασκέδασης.

    Επίσης το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την υπογραφή σύμβασης με εξειδικευμένη εταιρεία η οποία θα αναλάβει να απομακρύνει περίπου 100 σκάφη τα οποία είναι εγκαταλειμμένα.

    Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο ενώ αποτελεί και την κύρια βάση για ναυλώσεις τουριστικών σκαφών. Στη χερσαία έκταση (210 στρέμματα) θα κατασκευαστεί μεταξύ άλλων Boutique ξενοδοχείο, γραφειακοί χώροι, εστιατόρια, καταστήματα για τις ανάγκες των χρηστών της Μαρίνας, πάρκο αναψυχής και χώρος για εκδηλώσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άδεια στη Reds για τη σύμβαση μελέτης-κατασκευής της νέας Μαρίνας Αλίμου έναντι €48,3 εκατ.

    Ελλάκτωρ: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της μαρίνας Αλίμου, τέλος του μήνα εφικτή η παραλαβή του χώρου

    Οι προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στο «Greek Economic Summit»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ