ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο όμιλος Titan ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ, αποσπώντας ισχυρή ανταπόκριση από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και επιβεβαιώνοντας τη θετική αξιολόγηση των προοπτικών και της οικονομικής του ευρωστίας.
Το πενταετές ομόλογο διαμορφώθηκε με τελική απόδοση 3,50%, αισθητά χαμηλότερα από το αρχικό εύρος τιμολόγησης που είχε τεθεί στο 4%, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη σημαντική επενδυτική ζήτηση, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,6 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ το ζητούμενο ποσό.
Η έντονη υπερκάλυψη επέτρεψε στην εταιρεία να βελτιώσει ουσιαστικά τους όρους της έκδοσης, μειώνοντας το κόστος δανεισμού. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο χρηματοδοτικό σχεδιασμό του ομίλου, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων αλλά και επενδυτικών ευκαιριών για τον κλάδο.
Διαβάστε επίσης
Κρατική παρέμβαση για το ενεργειακό κόστος στις επιχειρήσεις ζητά ο Μπρατάκος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα ενημέρωση για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Παραμένει η πορτοκαλί προειδοποίηση
- 20 Χρόνια Public, 20 Χρόνια εκδηλώσεων Βιβλίου – Όλες οι εκδηλώσεις Φεβρουαρίου
- Xρηματιστήριο: Με 40 εκ. ευρώ συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά!
- Βουλή: «Ενός λεπτού σιγή» για τις νεκρές εργαζόμενες στη Βιολάντα και τους νεαρούς που σκοτώθηκαν στη Ρουμανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.