• Business

    Titan Cement: Στα 17,90 ευρώ κατεβάζει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities

    • NewsRoom
    TITAN

    Μιχάλης Κολακίδης, CEO TITAN


    Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Titan Cement στα 17,90 ευρώ από 20 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση “αγορά”.

    Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μείωση της τιμής-στόχου αντικατοπτρίζει τις χαμηλότερες εκτιμήσεις της για τα EBITDA της εταιρείας αλλά και τις χαμηλότερες αποτιμήσεις των ανταγωνιστών της.

    Χθες η μετοχή έκλεισε στα 14,40 ευρώ.

    Η χρηματιστηριακή διατηρεί, ωστόσο θετική στάση για την εταιρεία, ενώ αναμένει να επαναξιολογήσει τη στάση της μετά τη βελτίωση της “ορατότητα” όσον αφορά το κόστος εισροών της εταιρείας.

    Η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της μετοχής κατά περίπου 22%, με τη χρηματιστηριακή να επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται περίπου 20% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα και με discount περίπου 10% χαμηλότερα έναντι των ανταγωνιστών της.

    Ωστόσο, σημειώνει ότι αυτοί οι αντίθετοι άνεμοι δεν πρέπει να τρομάζουν τους επενδυτές, καθώς τα κόστη εισροών έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν, αν και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι περισσότερες από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, επιτρέποντας στους παραγωγούς μετακυλήσουν εν μέρει ή πλήρως το αυξημένο κόστος των εισροών στους πελάτες.



    ΣΧΟΛΙΑ