• Business

    Την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ύψους 275 εκατ. ευρώ επιδιώκει η Wind

    Nasos Zarkalis WIND

    Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Να αξιοποιήσει την ευνοϊκότερη, απ’ ότι στο παρελθόν, συγκυρία για να μειώσει το κόστος του δανεισμού της επιδιώκει η Wind.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία βρίσκεται σε φάση διερεύνησης για την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της δανείου ύψους 275 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 10% και λήξη το 2021, με σύμβουλο την JP Morgan.

    Πέρσι τον Οκτώβριο με απόφαση της μητρικής εταιρείας της Wind, Crystal Almond Sarl, είχε εξοφληθεί ποσό 70 εκατ. ευρώ του συνόλου των ομολογιών της που ήταν τότε 345 εκατ. ευρώ και είχε ληφθεί σε δύο δόσεις, η μια τον Οκτώβριο του 2016 (250 εκατ. ευρώ) και η δεύτερη (95 εκατ. ευρώ) τον Δεκέμβριο του 2017.

    Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με τον δανεισμό της χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της σε υποδομές νέας γενιάς, σε κινητή (4G, 4G+) και σταθερή τηλεφωνία (FTTx), καθώς και στην πλατφόρμα υπηρεσιών περιεχομένου.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, με αφορμή τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, το 2019 θα κλείσει με συνολικές επενδύσεις περίπου 90 εκατ. ευρώ, έναντι επενδύσεων 98 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε το 2018.

    Σημειώνεται ότι συνολικά η τηλεπικοινωνιακή αγορά βρίσκεται εν αναμονή εξελίξεων αναφορικά με τη Forthnet, για την οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την πώλησή της μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και εταιρείας του ομίλου Alter Ego Mass Media, του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Πιθανή θεωρείται επίσης το επόμενο διάστημα και μια αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Wind, καθώς πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την εταιρεία, αναφέρουν ότι τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια μέτοχοί της σχεδιάζουν να πουλήσουν μέρος ή το σύνολο της συμμετοχής τους στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ