• Business

    Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Pasal – Sterner Stenhus

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Premia: Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι σε περίπτωση υπερκάλυψης της ΑΜΚ

    Κώστας Μαρκάζος, Premia Properties


    Τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της Pasal Development, ύψους 10 εκατ. ευρώ, την οποία προβλέπει η συμφωνία της με την σουηδική Sterner Stenhus.

    Εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού δελτίου.

    Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί η Pasal υπέγραψε (16.10.2019) ιδιωτικό συμφωνητικό με την Alpha Bank και την Sterner Stenhus με βασικό μέτοχο τον ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη. Ως εγγυητές των υποχρεώσεων της εταιρείας, υπέγραψαν οι βασικοί μέτοχοι, Σωτήριος Θεοδωρίδης και Γεώργιος Θεοδωρίδης καθώς επίσης και η θυγατρική με την επωνυμία «Εταιρεία Μεταλλουργείων Λαυρίου ΑΕ».

    Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Επενδυτή, η Sterner Stenhus Greece AB, θα ενισχύσει κεφαλαιακά με 10 εκατ. ευρώ την Pasal μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λαμβάνοντας μετοχές που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό τουλάχιστον 88% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως θα διαμορφωθεί κατόπιν της αύξησης.

    Παράλληλα η Pasal θα εξασφαλίσει μέσω δανεισμού, είτε από την Sterner Stenhus Greece είτε από πιστωτικό ίδρυμα, πρόσθετα κεφάλαια ύψους 13 εκατ. ευρώ. Έπειτα από τα παραπάνω η Pasal θα χρησιμοποιήσει 22 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή οφειλής της προς την Alpha Bank. Η Τράπεζα θα προβεί στην διαγραφή όλων των υπολειπόμενων απαιτήσεων της κατά της Pasal με ταυτόχρονη εξάλειψη των προσημειώσεων και των λοιπών εξασφαλίσεων που έχει λάβει.

    Στις 9 Απρίλιου 2020 εγκρίθηκε χρηματοδότηση προς τη Pasal έως ποσού 13,8 εκατ. από την Alpha Bank. Η συμφωνία τελεί υπό συγκεκριμένες αιρέσεις.

    Η Sterner Stenhus έχει αναλάβει την υποχρέωση να μην μεταβιβάσει μετοχές της Pasal στους κύριους μετόχους για τα επόμενα 10 έτη, ενώ αυτοί δεν θα εκλεγούν ως εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ